Πυρκαγιά σε πλοίο με προορισμό την Κρήτη - Αναστάτωση για 875 επιβάτες

Κρήτη
Πυρκαγιά σε πλοίο με προορισμό την Κρήτη - Αναστάτωση για 875 επιβάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε, εν πλω, σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τα Χανιά

Σε συναγερμό βρέθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης το Λιμενικό Σώμα, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πλοίο της γραμμής, με προορισμό το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

Στο πλοίο, το οποίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς- Χανιά, βρίσκονταν 875 επιβάτες και 141 μέλη του πληρώματος.

Ο πλοίαρχος έβγαλε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα με την οποία ενημέρωσε τους επιβάτες για το συμβάν. Παράλληλα, το πλήρωμα ενημέρωσε τους επιβάτες πως δεν υπάρχει κίνδυνος, ωστόσο λόγω του καπνού, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, στα πάνω καταστρώματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο γκαράζ του πλοίου και συγκεκριμένα σε φορτηγό. Ενώ, ευτύχημα αποτέλεσε το γεγονός ότι λειτούργησε απευθείας το πυροσβεστικό σύστημα του πλοίου.

Η φωτιά ξέσπασε μόλις δυο μόλις ώρες μετά τον απόπλου του πλοίου, όταν εκείνο βρισκόταν μεταξύ Ύδρας και Αγίου Γεωργίου.

Η φωτιά, κατά δήλωση του πλοιάρχου, τέθηκε υπό έλεγχο, λίγα λεπτά μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ ήδη δίπλα στο πλοίο έπλεε ένα δεύτερο πλοίο, οκτώ σκάφη του Λιμενικού και  δύο πυροσβεστικά πλοιάρια.

Το πλοίο όπως αναφέρει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά.

Επιβάτης ανέφερε πως στο πλοίο επικρατεί ηρεμία, ενώ δεν δόθηκε καν εντολή να φορέσουν σωσίβια. Μόνο κάποιοι επιβάτες στο ξεκίνημα της φωτιά έσπευσαν να τα φορέσουν από μόνοι τους.

Πηγή: news247.gr, newpost.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News