Χανιά

Λίγες μέρες αρκούσαν για να γίνουν «πλούσιοι» από οκτώ κλοπές

Είχαν ανοίξει σπίτια και ξενοδοχεία στα Χανιά δύο 27χρονοι

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, δύο αλλοδαποί ηλικίας 27 ετών όχι απλά αποπειράθηκαν να κάνουν δύο κλοπές, αλλά διέπραξαν παράλληλα 8 σε δωμάτια ξενοδοχείο και σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων το διάστημα από την πρώτη κλοπή έως και σήμερα, ερευνούσαν τις υποθέσεις αυτές και τον τρόπο δράσης των δύο αντρών.

Όπως προέκυψε λοιπόν από την έρευνα, οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από την 09.08.2018 έως και την 27.08.2018 είχαν διαπράξει οκτώ κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Από αστυνομικούς της Υπηρεσίας αναζητήθηκαν και εντοπίστηκαν οι δύο 27χρονοι.

Εν συνεχεία, πραγματοποίησαν έλεγχο στους συλληφθέντες και από την έρευνα που ακολούθησε στο κοινό τους σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 16.245 ευρώ, 100 κορόνες Δανίας, κοσμήματα των οποίων η χρηματική αξία ανέρχεται στις 8.000 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας που υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.

Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι 27χρονοι θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση οκτώ (8) υποθέσεων κλοπών και ακόμη δύο (2) απόπειρες κλοπής που διαπράχθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων και σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο 27χρονοι αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο αλλοδαποί κατά το χρονικό διάστημα από την 09.08.2018 έως και την 27.08.2018 είχαν διαπράξει οκτώ (8) κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας αναζητήθηκαν και εντοπίστηκαν οι δύο 27χρονοι.

Από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και από την έρευνα που ακολούθησε στην κοινή τους οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 16.245 ευρώ, 100 κορόνες Δανίας, κοσμήματα των οποίων η χρηματική αξία ανέρχεται στις 8.000 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας που υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια