Οι δύο που «χτύπησαν» πρωτιά στα Χανιά

Χανιά
Οι δύο που «χτύπησαν» πρωτιά στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιφνίδια ανακοίνωση των βάσεων σήμερα το απόγευμα «σκόρπισε» χαμόγελα ευτυχίας σε εκατοντάδες αποφοίτους και τις οικογένειες τους

Να εισαχθούν πρώτα σε σχολές της επιλογής τους σε πανεπιστημιακά και τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, πέτυχαν για μια ακόμη χρονιά πολλά Χανιωτόπουλα.

«Εύχομαι πάντα να καταφέρνω τους στόχους που θέτω»

Η Δέσποινα Τσελέντη, απόφοιτη του τμήματος αισθητικής του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων κατάφερε να εισαχθεί 1η στη σχολή Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με 19.010 μόρια.

Η ίδια, δήλωσε δικαιωμένη, τονίζοντας ότι οι κόποι της ανταμείφτηκαν. Είπε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη της επιλογή, εξηγώντας πως γι’ αυτό η χαρά της είναι διπλή.

«Το όνειρο μου ήταν να γίνω αισθητικός και είχα στραφεί σ αυτή την κατεύθυνση εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα μπορώ να πω ότι νοιώθω περήφανη γιατί διάβασα, προσπάθησα κι εύχομαι πάντα να καταφέρνω τους στόχους που θέτω», σημείωσε χαρακτηριστικά η Δέσποινα Τσελέντη.

«Μια αποτυχία στις πανελλαδικές δε σημαίνει το τέλος του κόσμου»

Ο Αλέξανδρος Κουριδάκης απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Νέας Κυδωνίας με 19.277 μόρια, εισήχθη όγδοος στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Η σχολή αυτή ήταν πιο κοντά στα ενδιαφέροντα μου γι’ αυτό και ήταν πρώτη μου επιλογή. Θεωρώ ότι εκεί μπορώ να αποκτήσω περισσότερες δεξιότητες για την επαγγελματική μου κατάρτιση» είπε ο Αλέξανδρος ο οποίος εξήγησε ότι η επιτυχία του είναι αποτέλεσμα συστηματικής μελέτης, γνώσεων και βάσεων που αποκτήθηκαν όλα τα χρόνια της φοίτησης του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Για τους αποφοίτους που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτερα, ανώτατα και τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ο Αλέξανδρος Κουριδάκης εξέφρασε την άποψη ότι «Μια αποτυχία στις πανελλαδικές δε σημαίνει το τέλος του κόσμου. Πάντα υπάρχει κάποια λύση και το σημαντικό είναι να προσαρμοζόμαστε σε όλες τις καταστάσεις». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News