Νέος βρεφονηπιακός σταθμός αναγείρεται στα Χανιά

Χανιά
Νέος βρεφονηπιακός σταθμός αναγείρεται στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για ένα νέο βρεφονηπιακό σταθμό στα Χανιά, που θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας 62 βρεφών και νηπίων

12 βρέφη και 50 νήπια πρόκειται να φιλοξενηθούν στον ολοκαίνουριο βρεφονηπιακό σταθμό Κουμπέ - Νεροκούρου του Δήμου Χανίων, τους οποίου η κατασκευή αναμ’ενεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Συγκεκριμένα, η σχετική σύμβαση υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή από το Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον εκπρόσωπο της  αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Πρόκειται για τη σύμβαση του έργου «Ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού Κουμπέ Νεροκούρου Δήμου Χανίων», αρχικού προϋπολογισμού 1.625.000€ (με Φ.Π.Α.)

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το Δήμο Χανίων, το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020».

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη σε οικόπεδο με συνολικό εμβαδόν 797,02 τ.μ. προβλέπεται η κατασκευή διώροφου κτιρίου, που θα στεγάζει Βρεφονηπιακό Σταθμό συνολικής επιφάνειας 607,69 τ.μ.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου ανέρχεται στους 24 μήνες, ενώ φορέας λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού θα είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει ότι το κτιριολογικό πρόγραμμα συντάχθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές των Βρεφονηπιακών Σταθμών, ενώ ο νέος Σταθμός θα έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 12 βρεφών και 50 νηπίων. «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας ο αριθμός των παιδιών, που θα εξυπηρετηθούν με την ολοκλήρωση του έργου, θα αυξηθεί, λόγω των αναμενόμενων μετακινήσεων και της “ανάσας”, που θα προκύψει για τις υφιστάμενες δομές. Με την ανέγερση του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή του Κουμπέ θα ολοκληρωθεί μια προσπάθεια, που είχε ξεκινήσει από το παρελθόν αλλά δεν είχε τελεσφορήσει. Καταφέραμε να θέσουμε την ανέγερση του Σταθμού στις προτεραιότητες της παρούσας δημοτικής αρχής, επικαιροποιώντας μελέτες και εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ. Με το σημαντικό αυτό έργο αναβαθμίζουμε τις υποδομές παιδικής φροντίδας σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή του Δήμου μας», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News