Χανιά

Περιόρισαν τη φωτιά κοντά στον Τσιβαρά - Ενεργοποιούνται ομάδες περιφρούρησης

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο χωριό Τσιβαράς - Η ανησυχία του Δημάρχου

Να περιορίσουν τη μεγάλη πυρκαγιά, που «καίει» από το μεσημέρι, κατάφεραν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, περίπου, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε, υπό αδιευκρίνιστες αιτίες, περίπου στις 2 το μεσημέρι κοντά στο χωριό Τσιβαράς του Δήμου Αποκορώνα στα Χανιά.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, 35 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με 16 οχήματα, ρίχτηκαν στη «μάχη» με τις φλόγες, ενώ 2 ειδικά ελικόπτερα της πυροσβεστικής πραγματοποιούσαν ρίψεις από αέρος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις 6 - περίπου - το απόγευμα της Κυριακής και έπειτα, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, χωρίς δηλαδή να υπάρχει ενεργό μέτωπο. Ωστόσο, εξαιτίας των συνεχώς αναζωπυρώσεων, στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι το έργο των πυροσβεστών ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, με τη φωτιά να βρίσκεται κοντά στις κατοικίες του χωριού.

Ομάδες περιφρούρησης στην περιοχή

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μια ημέρα με δυνατούς ανέμους και σε μια περιοχή με υψηλή βλάστηση», με τον ίδιο να εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του, ενώ τόνισε ότι για το επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθούν στην περιοχή ομάδες περιφρούρησης, στο πλαίσιο του τοπικού σχεδίου πολιτικής προστασίας που έχει σχεδιαστεί.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Σχόλια