Bild: Γραμμένη με σαπούνι η απειλή για βόμβα στο αεροπλάνο - Αποκαλυπτικές φωτογραφίες

Χανιά
Bild: Γραμμένη με σαπούνι η απειλή για βόμβα στο αεροπλάνο - Αποκαλυπτικές φωτογραφίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κακόγουστη φάρσα η βόμβα στο γερμανικό Boeing.

Κακόγουστη φάρσα αποδείχτηκε ότι ήταν τελικά η πληροφορία περί ύπαρξης βόμβας στο Boeing 757 της εταιρείας “Condor”, το οποίο προσγειώθηκε εκτάκτως προχθές το βράδυ στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Ο ενδελεχής έλεγχος που έγινε στο αεροπλάνο, που εκτελούσε πτήση από τη Χουργκάρντα της Αιγύπτου προς το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, έδειξε ότι δεν υπήρχε κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Η διαδικασία του ελέγχου ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ προχθές Πέμπτη, με το σχετικό πόρισμα των πυροτεχνουργών που επιλήφθηκαν της υπόθεσης να αναφέρει ότι δεν υπήρξε κάποια βόμβα στο αεροσκάφος.

H απειλή είχε εκδηλωθεί με τη λέξη “BOMBE” που είχε γραφεί σε καθρέπτη τουαλέτας του αεροσκάφους με τη χρήση σαπουνιού,σύμφωνα και με το thecaller.gr.

Μάλιστα η Γερμανική Bild παρουσίασε εικόνα που δημιούργησε στον υπολογιστή, με βάση τις μαρτυρίες επιβατών (κεντρική φωτογραφία).

Η πτήση τελικά αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής από τα Χανιά για τη Γερμανία.

Ακολουθεί φωτογραφία του Markus Denser- Bild : Αγωνία για τους επιβάτες λίγο μετά την αποβίβαση απο το αεροσκάφος , σε χώρο της πίστας του αεροδρομίου Χανίων, μακριά από το αεροσκάφος

Το αεροσκάφος τύπου Boeing 757, το οποίο μετέφερε 281 επιβάτες, προσγειώθηκε στις 20:48 (προχθές Πέμπτη) με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χανίων, συνοδεία δύο μαχητικών F16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Εν συνεχεία οδηγήθηκε σε χώρο μεταξύ του κεντρικού αεροσταθμού και της αμερικανικής Βάσης Σούδας, ενώ οι Αρχές απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το αεροσκάφος.

Ακολουθεί (φωτο Achim Bambach-express.de): Αριστερά, φωτο μέσα από το αεροπλάνο τη στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης και δεξιά από το χώρο του αεροδρομίου 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της αποβίβασης των επιβαινόντων, αλλά και του ελέγχου έγινε με απόλυτη ηρεμία και χωρίς να υπάρξει πανικός. Αφού οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο, οδηγήθηκαν σε χώρο του αεροσταθμού. Εν συνεχεία έγινε ο έλεγχος στο αεροσκάφος με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από ειδικούς πυροτεχνουργούς και τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθεί φωτογραφία από Markus Denser- Bild- Στην αίθουσα που έμειναν μέχρι τις 6 το πρωί 

Η όλη επιχείρηση που έγινε, παρουσία του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγου Κώστα Λαγουδάκη, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης χωρίς να βρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροσκάφος.

Σημειώνεται ότι, όπως προβλέπεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, ελέγχθηκαν οι επιβάτες, καθώς και οι αποσκευές τους. Αξίζει να προσθέσουμε, τέλος, ότι οι επιβάτες διανυκτέρευσαν στον αεροσταθμό των Χανίων και χθες επρόκειτο να αναχωρήσουν για τον προορισμό τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News