Με… Όσκαρ ερμηνείας κατάφερε να αποσπάσει 45.000 ευρώ από δύο επιχειρηματίες

Χανιά
Με… Όσκαρ ερμηνείας κατάφερε να αποσπάσει 45.000 ευρώ από δύο επιχειρηματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο επιχειρηματίες ήταν τα θύματα ενός 52χρονου στα Χανιά. Στο παρά πέντε γλίτωσε μία κυρία – υποψήφιο θύμα.

Μεγάλη απάτη που μετριέται σε πολλές χιλιάδες ευρώ αποκαλύφθηκε στα Χανιά.

Ο δράστης παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά και έπειθε τα θύματά του να του καταβάλουν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό με το πρόσχημα της διαμεσολάβησης ώστε να τους χορηγηθεί χαμηλότοκο δάνειο.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να αποσπάσει συνολικά από έναν 71χρονο και έναν 63χρονο το χρηματικό ποσό των 45.000 ευρώ ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει ακόμη 6.000 ευρώ από 56χρονη.

Πρόκειται για άνδρα 52 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες απάτες, οι οποίες διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο του 2018 έως και χθες 16 Αυγούστου 2018.

Πώς συνελήφθη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 52χρονος δράστης έπεσε στα «δίχτυα» της Αστυνομίας όταν αστυνομικός προφασιζόμενος ότι αντιμετωπίζει με την επιχείρηση του οικονομικά προβλήματα και προκειμένου να του χορηγηθεί χαμηλότοκο δάνειο, παρέδωσε στον 52χρονο συγκεκριμένο χρηματικό ποσό (το οποίο είχε προσημειωθεί) για τα έξοδα της χορήγησης του εν λόγω δανείου.

Από αστυνομικούς λοιπόν ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 52χρονος, ενώ σε έλεγχο που έγινε βρέθηκε πάνω του και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, συσκευή κινητής τηλεφωνίας και διάφορα έγγραφα.

Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του συλληφθέντα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα και έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News