Αυξημένη η επισκεψιμότητα στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς

Χανιά
Αυξημένη η επισκεψιμότητα στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδιάζεται η εγκατάσταση μετεωρολογικού συστήματος στον Δρυμό

Στους πρώτους βασικούς προορισμούς των τουριστών που φθάνουν κάθε καλοκαίρι στη Δυτική Κρήτη περιλαμβάνεται ο εθνικός δρυμός Σαμαριάς. Είναι ενδεικτικό ότι το 2017 διέσχισαν το φαράγγι 130.421 επισκέπτες ενώ φέτος μέχρι σήμερα το έχουν διασχίσει περισσότεροι από 55.000.

Την περσινή σεζόν οι μήνες με τη μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών ήταν ο Σεπτέμβιος και ο Οκτώβριος. Παραδοσιακά το φθινόπωρο και εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, το Φαράγγι της Σαμαριάς δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες.

Έρευνα του παρατηρητηρίου τουρισμού Δυτικής Κρήτης η οποία συντονίστηκε από το τμήμα Οικονομίας & Διοίκησης του ΜΑΙΧ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και την Ένωση Ξενοδόχων έδειξε ότι ένας στους πέντε τουρίστες που φθάνουν στα Χανιά, διασχίζει το φαράγγι της Σαμαριάς.

Προκειμένου να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του δρυμού και η ασφάλεια των επισκεπτών η Διεύθυνση Δασών Χανίων σχεδιάζει την εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού μέσα στο Φαράγγι.

Η αύξηση της επισκεψιμότητας στο φαράγγι της Σαμαριάς είναι εντυπωσιακή λαμβανομένου υπόψη ότι λόγω καιρικών συνθηκών καθυστέρησε να ανοίξει τις πύλες του, ενώ παρέμεινε κλειστό και για μεγάλα διαστήματα λόγω βροχοπτώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News