Χανιά

Βαριές καταγγελίες του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων για τα αδέσποτα

«Απίστευτα σκηνικά που προσβάλλουν τον πολιτισμό και δυσφημούν την Κρήτη συνολικά», καταγγέλλουν φιλοζωικές οργανώσεις

Πρωτοφανείς καταστάσεις σε σχέση με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στα Χανιά καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης. Όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποί τους, «η δημοτική αρχή παραμένει δέσμια κτηνιατρικών συμφερόντων και ανίδεων και ανάλγητων υπαλλήλων, που παρεμποδίζουν κάθε προσπάθεια ουσιαστικής δράσης». Κατήγγειλαν δε, ότι ακυρώνονται ακόμη και τα προγράμματα δωρεάν στειρώσεων ζώων.

Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «η Προστασία των Ζώων» περιέγραψαν απίστευτα σκηνικά που προσβάλλουν τον πολιτισμό και δυσφημούν την Κρήτη συνολικά. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η κ. Νεκταρία Αθανασάκη μέλος του Συλλόγου, μίλησε για παράνομες πράξεις και εν κρυπτώ ενέργειες καθώς και για αποφάσεις που λαμβάνονται από υπαλλήλους αναρμόδιους. «Ζώα περισυλλέγονται από τη μια γειτονιά και ξεφορτώνονται στην άλλη, χωρίς κανένα σχεδιασμό και καμία πρόνοια για τη σίτιση και τη φροντίδα τους. Εγκαταλείπονται χειρουργημένα στο δρόμο ή περιθάλπονται στα πεζοδρόμια των κτηνιατρείων, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους αλλά και για την υγεία των πολιτών»  υπογράμμισε η κ. Αθανασάκη.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων κ. Αναστασία Μπομπολάκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Δημοτικό κτηνιατρείο καταγγέλλοντας ότι χάριν ιδιωτικών συμφερόντων δεν λειτουργεί. Επέρριψε μάλιστα ευθύνες σε κτηνίατρο του ιδιωτικού τομέα, η οποία σύμφωνα με την κ. Μπομπολάκη, «εκβιάζει τη δημοτική αρχή ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν συνάδελφο της να εργαστεί στο δημοτικό κτηνιατρείο ,εάν ο δήμαρχος δεν απομακρύνει τα φιλοζωικά σωματεία που είναι εκλεγμένα στην πενταμελή επιτροπή διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Ο δήμαρχος ανέχεται τον εκβιασμό και τις απειλές αυτές και μάλιστα όπως ενημερωθήκαμε ,προχωρά στην αντικατάσταση των φιλοζωικών σωματείων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων των Χανίων κάλεσαν το δήμο να βάλει τέλος στην ανομία σε σχέση με τη διαχείριση των αδέσποτων και να επιδείξει πυγμή και αποφασιστικότητα για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι τα αδέσποτα ζώα πολλαπλασιάζονται εξ αιτίας του ότι ακυρώνονται οι στειρώσεις, ενώ την ίδια στιγμή «δένονται τα χέρια» των φιλοζωικών σωματείων που μέχρι σήμερα συνέδραμαν ουσιαστικά στον περιορισμό των αδέσποτων.

Η κ. Αθανασάκη, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου δεν απέκλεισε ακόμη και την προσφυγή στη δικαιοσύνη για το θέμα, επισημαίνοντας ότι «έστω και την ύστατη στιγμή ελπίζουμε η δημοτική αρχή να παραμερίσει αυτούς που την εκβιάζουν και να συνεργαστεί με τον μοναδικό και ανιδιοτελή πυλώνα προστασίας των ζώων που είναι οι φιλοζωικοί οργανισμοί και οι εθελοντές πολίτες». Η ίδια κάλεσε τον δήμαρχο κ. Τάσο Βάμβουκα να ορθώσει το ανάστημα του, να αποφασίσει ποιοι είναι αυτοί που βλάπτουν και ζημιώνουν την πόλη και με ποιους πρέπει να συνεργαστεί ώστε ζώα και κοινωνία να ανακουφιστούν από τις συνέπειες της αδεσποτίας».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια