Χανιά

Stop στην παράνομη αφισοκόλληση ζητούν οι ξενοδόχοι στα Χανιά

Να μπει τέλος στο φαινόμενο της αφισορύπανσης που κάθε καλοκαίρι παίρνει μεγάλες διαστάσεις δυσφημώντας συνολικά την Κρήτη, ζητά με επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων.

Η παράνομη αφισοκόλληση ακόμη και σε τουριστικές περιοχές και τα πανό που αναρτώνται στις γέφυρες της εθνικής οδού, προκαλούν αρνητικά σχόλια στους επισκέπτες, με τους ξενοδόχους να μιλούν για παρακμιακή και απαράδεκτη εικόνα.

Αφίσες τοποθετημένες σε στάσεις λεωφορείων, σε κεντρικούς δρόμους, δέντρα και κολώνες φωτισμού συνθέτουν το σκηνικό που παραπέμπει σε υπανάπτυκτες χώρες.  Συχνά δε, ξενίζει τους τουρίστες που ρωτούν απορημένοι για τον ξεπερασμένο τρόπο προβολής μουσικών και άλλων εκδηλώσεων.

«Το πρόβλημα είναι οξύ και δυστυχώς κάθε καλοκαίρι γιγαντώνεται. Εμείς δε ζητάμε απλά να καθαρίσουν τους χώρους. Ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει την αφισοκόλληση» υπογράμμισε στο neakriti.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Μανόλης Γιαννούλης ο οποίος συμπλήρωσε πως «ούτως ή άλλως επιτρέπεται να γίνεται μόνο σε συγκεκριμένα σημεία. Αλλά αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο νομό Χανίων και σε άλλες περιοχές του νησιού, είναι στα επίπεδα του απαράδεκτου».

Ξένοι επισκέπτες σχολιάζουν επικριτικά την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση που δημιουργεί ακαλαίσθητες εικόνες ακόμη και σε κεντρικά σημεία, πλατείες και τουριστικές περιοχές. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αναρτούν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις όχι καλές εντυπώσεις τους εξ αιτίας της αφισορύπανσης.

Συχνά δε μεταφέρουν τις απόψεις τους στους ντόπιους τουριστικούς επιχειρηματίες. «Μέσα από τα παράπονα που εισπράττουμε, έχουμε καταλήξει σε  συγκεκριμένες προτάσεις» εξήγησε ο κ. Γιαννούλης ο οποίος θεωρεί ως εξαιρετικά σημαντική, παράλληλα με την αντιμετώπιση της  αφισορύπανσης, «την απομάκρυνση των πανό που είναι τοποθετημένα στις γέφυρες της εθνικής οδού και διαφημίζουν πανηγύρια, γιορτές και είναι επίσης παράνομα».

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων καλεί τους επιχειρηματίες που επιμένουν να διατηρούν φωτεινές επιγραφές έξω από τα καταστήματα τους να τις  αντικαταστήσουν. Όπως υπογράμμισε, η τάση των τελευταίων ετών υποδεικνύει διακριτικά φωτισμένες πινακίδες που αν μη τι άλλο προσδίδουν μια αναβαθμισμένη αξία στις επιχειρήσεις ανεβάζοντας σε πρώτη φάση το αισθητικό επίπεδο.

«Πρέπει να απομακρυνθούν οι φωτεινές επιγραφές ώστε να υπάρξει μια αισθητική αναβάθμιση του τόπου. Αυτό θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, η αισθητική αναβάθμιση θα τους κάνει να μπουν στα μαγαζιά. Στα Χανιά έχει ξεφύγει το θέμα, δεν υπάρχει καν μέτρο» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων.

Το ζήτημα ωστόσο των φωτεινών επιγραφών δεν είναι μόνο αισθητικό, δεδομένου ότι αποτελεί και αδίκημα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια