Άμεσες παρεμβάσεις στις καμένες εκτάσεις στα Χανιά

Χανιά
Άμεσες παρεμβάσεις στις καμένες εκτάσεις στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεσες παρεμβάσεις με στόχο αφενός την αποκατάσταση της κατεστραμμένης αγροτικής οδοποιίας, αφετέρου την βελτίωση της προσβασιμότητας σε περίπτωση νέων πυρκαγιών αποφάσισαν η αντιπεριφέρεια Χανίων και οι δήμοι Πλατανιά και Αποκορώνου. Στις Βρύσες και τον Κακόπετρο, που δέχτηκαν και το μεγαλύτερο πλήγμα από τις φωτιές, επικεντρώνονται οι προσπάθειες των τεχνικών υπηρεσιών.

«Σαν δήμοι Αποκόρωνα αλλά και Πλατανιά και σαν Περιφέρεια έχουμε ετοιμάσει τεχνικά δελτία μια και κηρύξαμε ήδη πυρόπληκτες τις περιοχές για να καθαρίσουμε τα ρέματα και τους ποταμούς, κάτι που είναι θέμα της περιφέρειας.

Οι δήμοι ωστόσο είναι εκείνοι που καλούνται να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα της οδοποιίας. Οι δρόμοι πρέπει να βελτιωθούν και να γίνουν κλαδοκοπές.», ανέφερε ο κ. Απόστολος Βουλγαράκης, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Προκειμένου όλα τα έργα αποκατάστασης να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το φθινόπωρο αποφασίστηκε όλες οι δημοπρατήσεις να γίνουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων και της περιφερειακής ενότητας καλούνται να θωρακίσουν τις πυρόπληκτες περιοχές από πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς λόγω της μεγάλης έκτασης των καμένων η απορρόφηση των υδάτων είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Στις 20 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί μια ακόμη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για την οριστικοποίηση των επειγουσών ενεργειών και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησής τους. Τι επόμενες ημέρες θα διενεργηθούν αυτοψίες από την Δασική Υπηρεσία και παράλληλα θα υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης σχετικών δράσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News