Χανιά

Θέλουν να γίνει νέο Δημαρχείο, το καμένο Πολεμικό Μουσείο

Με αφορμή την ομόφωνη απόφαση για τη διεκδίκηση από το Δήμο Χανίων του κτιρίου του Πολεμικού Μουσείου (Ιταλικός στρατώνας), που καταστράφηκε πρόσφατα από πυρκαγιά, με προοπτική να ανακατασκευαστεί και να μετατραπεί στο νέο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:“Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε ομόφωνα, την εισήγηση την οποία έκανα, για το παλιό Πολεμικό Μουσείο, να γίνει δηλαδή Δημαρχείο και όποιες άλλες χρήσεις, ενδεχομένως, κριθούν απαραίτητες”.

Υπενθυμίζεται ότι oλοσχερώς καταστράφηκε το Πολεμικό Μουσείο στο κέντρο των  Χανίων από φωτιά που ξέσπασε στις 22 Ιουλίου και εξελίχθηκε σε μεγάλη πυρκαγιά το βράδυ της Κυριακής. Η φωτιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Αμέσως πυκνοί καπνοί είχαν σκεπάσει την πόλη, καθώς το φλεγόμενο κτήριο βρίσκεται πολύ κεντρικά στις οδούς Σφακιανάκη και Τζανακάκη. Ένα άτομο προσήχθη μετά την πυρκαγιά ενώ ευτυχώς δεν επιβαιώθηκαν οι φόβοι περί ύπαρξης ατόμου μέσα στο χώρο τη στιγμής της πύρινης λαίλαπας. 


Ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι, “ο Δήμος Χανίων είναι, τη δεδομένη στιγμή, ο μοναδικός δημόσιος φορέας που μπορεί να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο κτίριο και το οποίο μπορεί να μετατραπεί στο νέο Δημαρχείο Χανίων, αφού το υπάρχον είναι ακατάλληλο και λειτουργικά και αισθητικά. Ο Δήμος Χανίων μπορεί και να ανακατασκευάσει το νέο κτίριο και να το λειτουργήσει και να το συντηρήσει”.

 Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας ανέφερε τέλος ότι: Καλούμε όλους τους Δημότες της πόλης να “αγκαλιάσουν” αυτό το αίτημα μας. Πρόκειται για ένα αίτημα που η δημοτική αρχή άρχισε να το “δουλεύει” από το 2016 και η αξία του (του αιτήματος αυτού), δυστυχώς, φάνηκε με την πρόσφατη πυρκαγιά. Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, δίνω την υπόσχεση στους συνδημότες μας ότι το κτίριο αυτό θα αποτελέσει το νέο Δημαρχείο της πόλης”.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια