Χανιά

Η διασκέδαση με το... flyboard του σκάφους τον έστειλε στο νοσοκομείο

Από την Κρήτη στη Σαντορίνη και από εκεί σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Αθήνας.

«Ξινή» του βγήκε η βόλτα με το flyboard, ένα θαλάσσιο μέσο αναψυχής με το οποίο ξεκίνησε από τα Χανιά και τελικό προορισμό είχε τη Σαντορίνη. Όμως η διασκέδαση τον οδήγησε σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο.

Ο λόγος για έναν 39χρονο αλλοδαπό ο οποίος μαζί με άλλα επτά άτομα είχαν ναυλώσει στις 30 Ιουλίου στο λιμάνι των Χανίων. Κυβερνήτης και ιδιοκτήτης του σκάφους στο οποίο επέβαιναν, είναι ένας 38χρονος.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο 39χρονος έκανε χρήση του εξοπλισμού του σκάφους. Στην προσπάθεια του να διενεργήσει υδροπροωθούμενη ανύψωση, έχασε τον έλεγχο του υποπόδιου συστήματος, με αποτέλεσμα κατά την πτώση του να προσκρούσει επί του θαλάσσιου μοτοποδήλατου με το οποίο συνδεόταν.

Η Λιμενική Αρχή Θήρας ενημερώθηκε και με αεροδιακομιδή ο 39χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με κατάγματα και θλαστικά τραύματα στην κάτω γνάθο, αλλά και με κατάγματα στο αριστερό χέρι. Παράλληλα, ο κυβερνήτης του σκάφους συνελήφθη.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας, για τραυματισμό 39χρονου αλλοδαπού, κατά τη διενέργεια εκτέλεσης θαλάσσιου μέσου αναψυχής και συγκεκριμένα υδροπροωθούμενης ανύψωσης (flyboard), στη θαλάσσια περιοχή “ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ” ν.Θήρας.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας όπου νοσηλευόταν ο ανωτέρω, διαπιστώνοντας πως είχε υποστεί κατάγματα και θλαστικά τραύματα στην κάτω γνάθο καθώς και κάταγμα στο αριστερό χέρι, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή του στο Νοσοκομείο Αθηνών “ΑΤΤΙΚΟ”, για περαιτέρω νοσηλεία.

Ειδικότερα, ο 39χρονος αλλοδαπός μαζί με άλλα επτά (07) άτομα είχαν ναυλώσει την 30/07/2018 το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΜΟΛ ΕΥΑ” Ν.Π. 11278, με Κυβερνήτη τον 38χρονο ιδιοκτήτη του σκάφους, με λιμένα αφετηρίας τα Χανιά και προορισμό τη ν.Θήρα.

Μεσημβρινές ώρες χθες, ο 39χρονος αλλοδαπός κάνοντας χρήση του εξοπλισμού του σκάφους, προκειμένου να διενεργήσει υδροπροωθούμενη ανύψωση, έχασε τον έλεγχο του υποπόδιου συστήματος, με αποτέλεσμα κατά την πτώση του να προσκρούσει επί του θαλάσσιου μοτοποδήλατου “ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΙΡΗ” Τ.Π. 2102-Β', με το οποίο συνδεόταν, Κυβερνήτης του οποίου ήταν ο 38χρονος.

Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας συνελήφθη ο Κυβερνήτης του “ΣΜΟΛ ΕΥΑ”, για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ. (επικίνδυνη σωματική βλάβη), ο οποίος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Επιπροσθέτως από την οικεία Λιμενική Αρχή, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του 38χρονου κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 1Α του Ν.4256/2014 (σύνταξη και αποδοχή ανακριβούς ναυλοσύμφωνου), διότι, δεν έφερε ενημερωμένη κατάσταση επιβαινόντων. Επίσης, κατά δήλωση των επιβατών, το “ΣΜΟΛ ΕΥΑ” είχε ναυλωθεί έναντι του ποσού των 3.900€, ενώ στο ναυλοσύμφωνο που είχε κατατεθεί στο Α' Λιμενικό Τμήμα Χανίων, αναγραφόταν πως ο συνολικός ναύλος ανερχόταν στο ποσό των 2.500€.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια