Χανιά

Πέθανε προσπαθώντας να σώσει το σπίτι του ο Χανιώτης Λεωνίδας Πλυμάκης

Είχε ταξιδέψει στο νησί μας το Μάρτιο χωρίς να φαντάζεται τι του επιφύλασσε η μοίρα.

Η Κρήτη θρηνεί τα δικά της θύματα της τραγωδίας και βαρύς είναι ο πόνος για τους ανθρώπους που δεν θα επιστρέψουμε ποτέ πια στη γη των προγόνων τους καθώς τους πρόλαβε η φονική πυρκαγιά που ανέτρεψε σχέδια και όνειρα και άφησε πίσω της πόνο.

Μετά την οικογένεια Κατσουλάκη που «χάθηκε» στη φωτιά, ταυτοποιήθηκε και η σορός του Χανιώτη με καταγωγή από την Ασή Γωνιά Λεωνίδα Πλυμάκη. Όλοι μιλούν για έναν Κρητικό που αγαπούσε πολύ τον τόπο του, ταξίδευε συχνά στο νησί μας και μάλιστα μόλις το Μάρτιο είχε έρθει για να τις ελαιοκαλλιέργειές χωρίς να φαντάζεται τι του επιφύλασσε η μοίρα.

Ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε είναι τραγικός καθώς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν σε άλλη περιοχή της Αθήνας ,έσπευσε τη μοιραία μέρα να σώσει το εξοχικό του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του καθώς κανείς δεν είχε αρχικά αντιληφθεί το μέγεθος της πύρινα λαίλαπας που θα «κατάπινε» θύματα και περιουσίες εν ριπή οφθαλμού.

Επέτρεψε τη μοιραία μέρα στο εξοχικό

Όπως δήλωσε με εμφανή λύπη ο αντιδήμαρχος Αποκόρωνα Γιώργος Γυπαράκης μιλώντας στο neakriti.gr «ενημερωθήκαμε ότι ταυτοποιήθηκε η σορός του Λεωνίδα Πλυμάκη. Μάλιστα όταν συνομίλησα με τον αδερφό του μου είπε ότι είχε εξοχικό στη Νέα Μάρκη όπου πήγαινε συχνά καθώς ήταν συνταξιούχος εφοριακός. Είχε πάει και πριν μερικές μέρες στο εξοχικό αλλά επέστρεψε με τη σύζυγό του στην κύρια κατοικία που βρίσκεται σε άλλη περιοχή. Όταν άκουσε για τις πυρκαγιές ο Λεωνίδας έφυγε μόνος του με το αυτοκίνητο για το εξοχικό. Υποθέτουν ότι προσπάθησε να δει από κοντά τι γίνεται ή να το σώσει. Βρήκαν το αυτοκίνητο του μαζί με πολλά άλλα ακινητοποιημένα. Μάλλον χάθηκε κοντά στο τραγικό οικόπεδο με τους 26».

Ο κ.Γυπαράκης κάνει λόγο για έναν καλό και ευγενικό άνθρωπο, αγαπητό στον τόπο του. Όπως σημειώνει: «Ήταν ένας πολύ ευγενικός και δουλευταράς. Αγαπούσε τον τόπο του και ερχόταν τα καλοκαίρια στην Ασή Γωνιά. Εγώ τον είδα τελευταίο φορά τον Μάρτιο στο χωριό».

Την Τρίτη στις 12.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Αγία Παρασκευή Αττικής ενώ αφήνει πίσω του απαρηγόρητους ,τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους.

 

Σχόλια