Εκκενώθηκαν οικισμοί στα Χανιά - Ελικόπτερα επιχειρούν στο Κακόπετρο

Χανιά
Εκκενώθηκαν οικισμοί στα Χανιά - Ελικόπτερα επιχειρούν στο Κακόπετρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται υπό αντίξοες συνθήκες ενώ απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι από οικισμούς.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζουν να παλεύουν με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά με την πυρκαγιά στο Κακόπετρο να αποτελεί το κύριο μέτωπο και συνεχείς αναζωπυρώσεις στις Βρύσες όπου για μεγάλο διάστημα δεν υπήρξε ενεργό μέτωπο αλλά οι πυροσβέστες βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η μάχη γίνεται υπό δύσκολες συνθήκες και με δυνατούς ανέμους να πνέουν στην περιοχή. 

Εκκεκώθηκαν οικισμοί

Μάλιστα για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε οικισμός όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης μιλώντας στο Γιώργο Σαχίνη και το ράδιο 9,84. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «ο οικισμός Καλάμι στο Σέλινο εκκενώθηκε προληπτικά και για να μην υπάρξουν δυσάρεστα απρόοπτα. Είναι σαν μια μικρή γειτονιά. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να στηρίξουμε την πυροσβεστική με ό,τι δυνάμεις έχουμε για να μην βγει η φωτιά έξω από το ρέμα και πάει σε καλλιεργούμενες εκτάσεις».

Στη συνέχεια ελήφθη η απόφαση να εκκενωθεί και δέυτερος οικισμός, τα Κοτσιφιανά, όπου ζουν λιγοστοί κάτοικοι. Τα μέτωπα της φωτιάς στο Κακόπετρο είναι δυο: ένα προς την Παλαιόχωρα και το δεύτερο προς Καλάμι. 

Όπως τόνισε ακόμα o ο κ.Βουλγαράκης ζήτησε το βοήθεια του Ναυστάθμου και της 115 Πτέρυγας Μάχης.

(φωτογραφία από τις Βρύσες όπου οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια)

Δύο ελικόπτερα στο Κακόπετρο

Η φωτιά στο Κακόπετρο έχει ξεσπάσει σε ορεινό σημείο και επιχειρούν 20 άνδρες με 10 οχήματα. Τις προσπάθειες συνδράμει και ελικόπτερο με ρίψεις νερού ενώ το μεσημέρι ζητήθηκε η συνδρομή και δεύτερου ελικοπτέρου. Μετά την τραγωδία στην Αττική επικρατεί εγρήγορση και υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες να μην χαθούν άλλες περιουσίες και ζωές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News