Χανιά

Δύο μέτωπα στα Χανιά - Δεύτερο ελικόπτερο στη φωτιά

Δύσκολη ήταν η νύχτα στα Χανιά για κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ σήμερα συνδράμει ελικόπτερο με ρίψεις νερού.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δυνάμεις στα Χανιά υπό αντίξοες συνθήκες, ενώ μετά τις Βρύσες όπου εκδηλώνονται διαρκείς αναζωπυρώσεις υπάρχει και δεύτερο μέτωπο αυτή τη φορά στο Κακόπετρο Πλατανιά.

Δεύτερο μέτωπο στο Κακόπετρο

Η φωτιά στο Κακόπετρο έχει ξεσπάσει σε ορεινό σημείο και επιχειρούν 20 άνδρες με 10 οχήματα. Τις προσπάθειες συνδράμει και ελικόπτερο με ρίψεις νερού ενώ το μεσημέρι προστέθηκε και το δεύτερο ελικόπτερο. Μετά την τραγωδία στην Αττική επικρατεί εγρήγορση και υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες να μην χαθούν άλλες περιουσίες και ζωές.

Πάντως χθες οι φλόγες έφτασαν στις πόρτες των σπιτιών στις Βρύσες και επικράτησαν ώρες αγωνίας με πυροσβέστες να μάχονται με τις φλόγες και κατοίκους να παρακολουθούν με αγωνία την πορεία της φωτιάς.

«Καταφέραμε να σώσουμε ανθρώπους και σπίτια»

Στο σημείο συνεχίζουν σήμερα να παραμένουν πυροσβέστες με 24 οχήματα και 3 πεζοπόρα τμήματα . Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Κρήτη κ.Μαραγκάκη που μίλησε στο ράδιο 9,84 η νύχτα ήταν δύσκολη καθώς υπήρχαν υψηλές θερμοκρασίες και έπνεαν δυνατοί άνεμοι με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής ενώ όπως ανέφερε στις Βρύσες δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στη συνέχεια ωστόσο υπήρξαν αναζωπυρώσεις. 

«Καταφέραμε να σώσουμε ανθρώπους και σπίτια». Με τα παραπάνω λόγια περιέγραψε τις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν χθες στις Βρύσες Χανίων Γιάννης Μαραγκάκης. Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες άλλωστε από όλο το νησί, ρίχτηκαν στη μάχη για να σώσουν ζωές και περιουσίες στην περιοχή, ενώ δύο ακόμα μέτωπα σε Κακόπετρο, Πλατανιά κι Αγία Πελαγία έθεσαν σε κατάσταση επιφυλακής όλη τη δύναμη της Υπηρεσίας.


Ενδείξεις εμπρησμού

Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ από τις 8 χθες το βράδυ αποκαταστάθηκε σταδιακά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου που είχε διακοπεί από τις 3 μετά το μεσημέρι.

Δείτε το βίντεο με την επιχείρηση κατάσβεσης στις Βρύσες:

 

 

 

 

Σχόλια