default-image

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη μεγάλη πυρκαγιά στον Αποκόρωνα

Χανιά
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη μεγάλη πυρκαγιά στον Αποκόρωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτωπα είναι πολλά και για τη φωτιά επιχειρούν 65 άντρες με 27 οχήματα, ενώ συνδράμουν και 22 άτομα πεζοπόρου τμήματος. Με το πρώτο φως της μέρας θα κριθεί αν είναι αναγκαίο να σηκωθούν ξανά ελικόπτερα για την κατάσβεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έως τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα δεν απειλούνταν κατοικημένες περιοχές. Όμως επειδή τα μέτωπα είναι πολλά, υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης. Σε κάθε περίπτωση, οι πυροσβέστες δίνουν μια τιτάνια μάχη για να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Η φωτιά που αυτή την ώρα βρίσκεται έξω από τα όρια του χωριού Βρύσσες και στις περιοχές Νίπος, Μετόχι και Καλαμίτσι, εξελίχθηκε σε ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου, καίγοντας δασική και αγροτική έκταση - ενώ ζημιές υπέστησαν τα δίκτυα υποδομής του δήμου και το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς κάηκαν περίπου 15 στύλοι με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Ζημιές έχει υποστεί και το ζωικό βασίλειο, ενώ οι φλόγες απείλησαν υπό ανέγερση οικοδομή και αποθήκη μέρος της οποίας υπέστη ζημιές. Ωστόσο ακριβής αποτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής θα γίνει όταν η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές σπιτιών στις Βρύσσες, ενώ τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές πεζοπόρες πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ενώ ρίψεις νερού έκαναν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. Παράλληλα κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσα διέθεταν, προσπαθούσαν να διασώσουν τις περιουσίες τους.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ από τις 8 το βράδυ αποκαταστάθηκε σταδιακά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου που είχε διακοπεί από τις 3 μετά το μεσημέρι.

Με αναπνευστικά προβλήματα πολίτες στο νοσοκομείο

Για την παροχή των πρώτων βοηθειών διακομίσθηκαν σε νοσηλευτικές μονάδες τουλάχιστον 5 πολίτες που αντιμετώπιζαν κυρίως αναπνευστικά προβλήματα.

Σε εξέλιξη, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, βρίσκεται πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στο χωριό Κακόπετρος του δήμου Πλατανιά.

Στο σημείο επιχειρούν 28 οχήματα με πενήντα πέντε πυροσβέστες, δύο ελικόπτερα και 15 πεζοπόρα τμήματα από όλη την Κρήτη, οι οποίοι δίνουν μεγάλη μάχη ώστε να καταφέρουν να τιθασεύσουν την πύρινη «λαίλαπα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και κάτοικοι, απλοί πολίτες, με κάθε μέσο, ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News