default-image

Ανεξέλεγκτη φωτιά στις Βρύσες απειλεί κατοικημένη περιοχή

Χανιά
Ανεξέλεγκτη φωτιά στις Βρύσες απειλεί κατοικημένη περιοχή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής από όλη την Κρήτη επιχειρεί στο σημείο.

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από τις 2 - περίπου - το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στον Αποκόρωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει κάψει κυρίως δασικές εκτάσεις και απειλεί το χωριό Βρύσες.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ εξαιτίας του μεγέθους της πυρκαγιάς οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο σημείο έχουν σπεύσει 20 οχήματα με 50 πυροσβέστες, δύο ελικόπτερα και 15 πεζοπόρα τμήματα από όλη την Κρήτη, οι οποίοι δίνουν μεγάλη μάχη ώστε να καταφέρουν να τιθασεύσουν την πύρινη «λαίλαπα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η φωτιά απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ στις φλόγες τυλίχτηκε και ένα σπίτι υπό κατασκευή, όπου η φωτιά κατέκαψε ότι υλικά είχε μέσα.

Πυκνοί καπνοί «πνίγουν» τον ουρανό, προκαλώντας δυσκολίες και στους οδηγούς οι οποίοι περνούν από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Για το λόγο αυτό, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε τμήμα της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης, όπου σχηματίστηκαν ουρές οχημάτων, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου Αποκορώνου, το ΕΚΑΒ και υγειονομικές μονάδες σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Σο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν και κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες, η επιχείρηση των πυροσβεστών γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News