Χανιά

Πύρινη κόλαση: Συγκλονιστικό video με το φλεγόμενο Πολεμικό Μουσείο

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο.

Η νύχτα έγινε μέρα στα Χανιά ήδη από τις 9:30 το βράδυ, όπου μία μεγάλη πυρκαγιά προκάλεσε τεράστια καταστροφή στον ιταλικό στρατώνα που στέγαζε το Πολεμικό Μουσείο.

Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, η οποία όμως συνεχίζει να καίει και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 9 το πρωί και αυτή τη στιγμή, στη συμβολή των οδών Ι. Σφακιανάκη και Τζανακάκη, δίπλα στον Δημοτικό Κήπο, επιχειρούν 11 άντρες με 5 οχήματα.

Ωστόσο, πυκνοί καπνοί σκέπασαν ολόκληρη την πόλη και το σκηνικό θύμιζε πύρινη κόλαση. Πολύ σύντομα, διακόπηκε η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους όπου βρίσκεται το μουσείο έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς, αλλά και να μπορέσουν τα πυροσβεστικά συνεργεία να επέμβουν ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά στο παρακείμενο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας. Νωρίτερα, η ΔΕΗ είχε σπεύσει να κόψει το ρεύμα.

Οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους…

Οι φλόγες ξεπροβάλουν μέσα από το φλεγόμενο κτίριο και η κατάσταση είναι αποπνικτική. Το πορτοκαλί της φωτιάς δημιουργεί ένα εξωπραγματικό σκηνικό που προκαλεί θλίψη.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα υπήρχαν πληροφορίες για τη σύλληψη κάποιου ατόμου που ενδεχομένως διέμενε εντός του εγκαταλελειμμένου κτηρίου, καθώς το μουσείο είχε πάψει να λειτουργεί και τα εκθέματα είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα.

Σχόλια