Ολοκληρωτική καταστροφή στο Πολεμικό Μουσείο μετά την πυρκαγιά

Χανιά
Ολοκληρωτική καταστροφή στο Πολεμικό Μουσείο μετά την πυρκαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοσχερώς καταστράφηκε το Πολεμικό Μουσείο Χανίων εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής

Ολοσχερώς καταστράφηκε το Πολεμικό Μουσείο στο κέντρο των  Χανίων από φωτιά που ξέσπασε και εξελίχθηκε σε μεγάλη πυρκαγιά το βράδυ της Κυριακής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 21:30 το βράδυ και έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Αμέσως πυκνοί καπνοί σκέπασαν την πόλη, καθώς το φλεγόμενο κτήριο βρίσκεται πολύ κεντρικά στις οδούς Σφακιανάκη και Τζανακάκη.

Έγινε αναγκαστική διακοπή της κυκλοφορίας προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένας αλλά και να μπορέσουν τα πυροσβεστικά συνεργεία να επέμβουν ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά στο παρακείμνο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Η μάχη ήταν τιτάνια ενώ το σκηνικό με το φλεγόμενο κτήριο και τους καπνούς συνέθεταν ένα σκηνικό βγαλμένο από την κόλαση.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει γνωστή τι έχει προκαλέσει την καταστροφική πυρκαγιά.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση ενώ ο Δήμαρχος της πόλης Τάσος Βάμβουκας και πολίτες έβλεπαν σε απόσταση αναπνοής το κτήριο να καίγεται… σα λαμπάδα. Την ίδια στιγμή είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε σπίτι στο Κουμ Καπί όπου είχε μεταβεί πυροσβεστικό όχημα. 

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας εξέφρασε την θλίψη του για την καταστροφή, επισημαίνοντας ότι εδώ και δύο χρόνια κατέβαλε προσπάθειες ώστε το κτήριο να περιέλθει στο Δήμο Χανίων και να στεγάσει μελλοντικά το νέο δημαρχείο. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι βρισκόταν σε καλό δρόμο η διαδικασία διεκδίκησης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ τόνισε ότι τα τελευταία αυτά χρόνια δεν υπήρχε η αρμόζουσα ενδιάμεση φροντίδα και επιτήρηση που χρειάζονταν με αποτέλεσμα, άγνωστοι να το χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα και ενδεχομένως αυτοί να προκάλεσαν την πυρκαγιά. 

Πάντως τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα όμως όπως σημείωσε ο κ. Βάμβουκας "το κακό έγινε, και θα πρέπει να δούμε πως θα επουλωθεί αυτό το τραύμα που έγινε στην πόλη μας και μάλιστα σε ένα ιστορικό κτίριο". 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News