Έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας 256 μηχανικοί του Πολυτεχνείου

Χανιά
Έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας 256 μηχανικοί του Πολυτεχνείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμοι να βγουν στην αγορά εργασίας είναι διακόσιοι πενήντα έξι μηχανικοί του Πολυτεχνείου Κρήτης που χθες πήραν τα πτυχία τους σε μια συγκινητική τελετή στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. Για ικανοποιητική απορρόφηση των αποφοίτων του εκπαιδευτικού ιδρύματος σε θέσεις της ειδικότητας τους, έκανε λόγο ο Πρύτανης του Ιδρύματος κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ευχόμενος στους αποφοίτους άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και λαμπρή σταδιοδρομία.

Νέοι και νέες ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους έχοντας πλέον τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να επιλέξουν το δρόμο που θα τους ανοίξει νέους ορίζοντες . Πολλοί αναμένεται να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικά Πανεπιστήμια, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκοπεύουν να αναζητήσουν διαφορετικές προοπτικές σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

«Συνηθίζουμε να βλέπουμε τα πράγματα αρνητικά .Εμείς τα βλέπουμε θετικά ,δηλαδή οι απόφοιτοι μας στην αγορά εργασίας κινούνται ικανοποιητικά ,πολλοί φεύγουν και στο εξωτερικό και δεν πρέπει να το θεωρούμε κακό αυτό το πράγμα» δήλωσε ο Πρύτανης του Ιδρύματος κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Χθες απονεμήθηκαν πτυχία σε εξήντα εννέα Μηχανικούς παραγωγής και διοίκησης, τριάντα πέντε μηχανικούς ορυκτών πόρων, εξήντα οκτώ Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών, τριάντα τέσσερις Μηχανικούς Περιβάλλοντος και σε πενήντα Αρχιτέκτονες Μηχανικούς που είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται. «Νομίζω ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης τους έχει δώσει τα εφόδια, τα εργαλεία, την αυτοπεποίθηση να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους ,να θέσουν νέους στόχους και να τους επιδιώξουν» υπογράμμισε στο περιθώριο της τελευτής απονομής ο κ. Διαμαντόπουλος.

Πολλοί από τους αποφοίτους του Πολυτεχνείου Κρήτης διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό ,εκπονούν μεταπτυχιακές διατριβές, εργάζονται σε κορυφαία πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News