Χανιά

Στη Βουλή η σύμβαση για το κληροδότημα Μαλινάκη

Στη Βουλή η κύρωση της σύμβασης για την επέκταση της ψυχιατρικής κλινικής

Μετά από στασιμότητα δέκα ετών το κληροδότημα Μαλινάκη αξίας πέντε εκατομμυρίων ευρώ θα αξιοποιηθεί από το Νοσοκομείο Χανίων το οποίο μέσα σε δυόμιση χρόνια αναμένεται να αποκτήσει σύγχρονη Ψυχιατρική Κλινική.

Η κύρωση της σύμβασης για την ανέγερση της νέας πτέρυγας εισήχθη σήμερα στη Βουλή και τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. 

Σήμερα η Ψυχιατρική κλινική στεγάζεται σε μια μικρή πτέρυγα του νοσοκομείου Χανίων 150 τετραγωνικών μέτρων η οποία είχε κατασκευαστεί για να στεγάσει τη μονάδα λοιμωδών.

Η νέα ψυχιατρική πτέρυγα θα έχει έκταση 1000 τετραγωνικών μέτρων και το σύνολο της δαπάνης κατασκευής ,εξοπλισμού και λειτουργίας της θα καλυφθεί από το κλοροδότημα Μαλινάκη.

Στην εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Μαλινάκη αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ:

Υλοποιείται πλήρως η βούληση του διαθέτη και κατευθύνεται η κληρονομιά στον κοινωνικό σκοπό που εκείνος είχε επιλέξει για να διατεθεί η περιουσία του. Η υλοποίηση καθυστέρησε επί σχεδόν μια δεκαετία, όχι από αμέλεια ή ολιγωρία της εκτελεστικής επιτροπής, αλλά από αδιαφορία, σχολαστική - γραφειοκρατική αντίληψη των εκάστοτε επικεφαλής του αρμόδιου υπουργείου υγείας και των υπηρεσιών.

Μέσα σε έξι μήνες από την ημέρα δημοσίευσης της σύμβασης στο ΦΕΚ θα πρέπει να είναι έτοιμη η μελέτη του έργου κατασκευής της νέας ψυχιατρικής κλινικής και δύο χρόνια μετά να έχει ολοκληρωθεί. Το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με επιθυμία του κληροδότη θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά.

 

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια