Πρόγραμμα για τη στείρωση αδέσποτων ζώων

Χανιά
Πρόγραμμα για τη στείρωση αδέσποτων ζώων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτοβουλίες για τον περιορισμό του φαινομένου των αδέσποτων ζώων στην περιοχή αναλαμβάνει ο Δήμος Κισσάμου.

Το πλαίσιο των δράσεων που θα αναληφθούν βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν στο Δημαρχείο Κισσάμου ο δήμαρχος Θόδωρος Σταθάκης με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Αναστασία Μπομπολάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας προγράμματος στείρωσης αδέσποτων ζώων, αλλά και η παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης σε τραυματισμένα και ασθενή ζώα, σε συνεργασία με τους τοπικούς κτηνιάτρους.

Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεισφοράς του Δήμου, βάσει και της νομοθεσίας προς ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες, για την τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής (τσιπ) στα κατοικίδια ζώα.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών διαμόρφωσης χώρου που έχει επιλεγεί για τη διενέργεια στειρώσεων σε αδέσποτα, ενώ στο πλαίσιο των δράσεων θα υπάρξει συνάντηση και με στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής για την καλύτερη και ουσιαστικότερη τήρηση της κείμενης νομοθεσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News