Με ρυθμούς χελώνας «κινείται» ο κόμβος Μουρνιών

Χανιά
Με ρυθμούς χελώνας «κινείται» ο κόμβος Μουρνιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Ζυμβρακάδηδων να παρουσιάζουν σημαντική καθυστέρηση, η ολοκλήρωση του περίφημου Κόμβου των Μουρνιών μετατίθεται.

Προβλήματα τεχνικής και οικονομικής φύσης της κατασκευάστριας εταιρίας βάζουν «φρένο» στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Έτσι, ενώ η αποκατάσταση της λεωφόρου Μουρνιών είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ και αποτελεί υποέργο της παρέμβασης που ήδη έχει αρχίσει, ο Δήμος Χανίων εξετάζει το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της από ίδιους πόρους. Κι αυτό γιατί η οριστική παρέμβαση προϋποθέτει τη χρονοβόρα διευθέτηση ζητημάτων ιδιοκτησίας μέσα από αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου για τις απαλλοτριώσεις.

Σε σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο η οδός Ζυμβρακάκηδων θα έχει ασφαλτοστρωθεί.

Την ίδια στιγμή, κάτοικοι της περιοχής που πριν από λίγους μήνες εξέφραζαν την αγανάκτηση τους για την καθυστέρηση των εργασιών, εξακολουθούν να υποφέρουν από τις αναπόφευκτες οχλήσεις.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα του έργου προέβλεπε την παράδοση του τον Ιούνιο του 2017! Με τη νέα παράταση αναμένεται να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2019.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News