Συνελήφθησαν με χειροβομβίδες, φυσίγγια και άλλο πολεμικό υλικό

Χανιά
Συνελήφθησαν με χειροβομβίδες, φυσίγγια και άλλο πολεμικό υλικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρυμμένο καλά σε αγροτεμάχιο είχαν ολόκληρο οπλοστάσιο δύο άνδρες στην περιοχή του Δήμου Κισάμου στα Χανιά.

Από χειροβομβίδες και φυσίγγια, μέχρι βραδύκαυστο φυτίλι και πυροκροτητές είχαν στην κατοχή τους δύο άτομα που συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Χανίων σε περιοχή του δήμου Κισσάμου. Πρόκειται για έναν 31χρονο και έναν 68χρονο οι οποίοι σε αγροτεμάχιο είχαν κρυμμένο ολόκληρο οπλοστάσιο.

Σήμερα το μεσημέρι, σε συντονισμένη επιχείρηση ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων, έγινε έρευνα αρχικά στο σπίτι του 31χρονου και σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 68χρονου στο οποίο ο  πρώτος είχε το ποιμνιοστάσιο του. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν επιμελώς κρυμμένο πολεμικό υλικό το οποίο και κατέσχεσαν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν οκτώ χειροβομβίδες, τρεις γεμιστήρες πολεμικών όπλων, τετρακόσια ενενήντα εννέα φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων , είκοσι τέσσερις πυροκροτητές, εκατόν είκοσι βολίδες, είκοσι δύο μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι, εννιακόσιους τριάντα έξι κάλυκες, εξάρτημα μπιστολιού και μια ξιφολόγχη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων με την οποία παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Η έρευνα στο ποιμνιοστάσιο που οδήγησε στην ανακάλυψη και στην κατάσχεση του πολεμικού υλικού, έγινε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων των αστυνομικών υπηρεσιών για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News