Χανιά

Πλώρη για Χανιά έβαλαν οι Μινωικές Γραμμές

Πέρασε τελικά από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας η δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Χανίων-Πειραιά από τις “Μινωικές Γραμμές”.

Με ψήφους 16 υπέρ και 12 κατά, το Συμβούλιο γνωμοδότησε υπέρ της έκτακτης δρομολόγησης του επιβατηγού οχηματαγωγού “Μύκονος Παλάς” των “Μινωικών Γραμμών”.

Υπενθυμίζεται ότι οι “Μινωικές Γραμμές” έχουν υψώσει την ελληνική σημαία στο εν λόγω πλοίο και το επάνδρωσαν αποκλειστικά με ελληνικά πληρώματα. Εξάλλου, έχουν προχωρήσει και οι υπόλοιπες διαδικασίες στις οποίες έχει δεσμευτεί η εταιρεία, δηλαδή για τη μεταβίβαση του “Μύκονος Παλάς” από την 100% θυγατρική εταιρεία των “Μινωικών Γραμμών”, Minoan Italia Spa, στη μητρική εταιρεία, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που έχουν απαιτηθεί.

Η καθημερινή δρομολόγηση του πλοίου στη γραμμή Χανίων-Πειραιά-Χανίων αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την τουριστική βιομηχανία της Κρήτης και εν γένει της χώρας. Εξάλλου, η εν λόγω εξέλιξη - αν μη τι άλλο - θα προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των Χανίων και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Κρήτης.

Η κίνηση αυτή έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στις κρητικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες: Οι “Μινωικές Γραμμές” είναι μια εταιρεία βραβευμένη ως κορυφαία για τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες της, τόσο από εθνικούς όσο και από διεθνείς φορείς.

Αποτελούν, δε, υπόδειγμα ταξιδιωτικής πρωτοπορίας τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας πλέον καθιερώσει το όνομά τους ανάμεσα στις ποιοτικότερες και συνεχώς εξελισσόμενες εταιρείες στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας.

Επίσης κατεβαίνει ακόμη περισσότερο ο μέσος όρος ηλικίας των δρομολογημένων πλοίων, καθώς το “Μύκονος Παλάς” είναι 16 ετών και θα εξυπηρετούνται ευχερέστερα οι κάτοικοι των Χανίων, οι πολυάριθμοι φοιτητές και φαντάροι, καθώς φυσικά και οι πολυάριθμοι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες των Χανίων και της δυτικής Κρήτης γενικότερα.

Το “Μύκονος Παλάς”

Το Cruise Ferry “Μύκονος Παλάς” είναι ένα από τα μεγαλύτερα, πολυτελέστερα και ταχύτερα πλοία στην κατηγορία του. Διαθέτει σύγχρονους και μοντέρνους κοινόχρηστους χώρους (εστιατόρια, μπαρ, ντίσκο, εμπορικό κέντρο), ευρύχωρες καμπίνες και μεγάλης χωρητικότητας γκαράζ. Η ναυπήγησή του ολοκληρώθηκε το 2002, η δε μεταφορική ικανότητά του ανέρχεται σε 1.922 επιβάτες και 821 οχήματα.

Πολλαπλά οφέλη: Δημιουργούνται επιπλέον θέσεις εργασίας

Η διεύρυνση του δικτύου των “Μινωικών Γραμμών” και στα Χανιά αποτελεί σημαντική επιχειρηματική κίνηση για το νησί μας. Κι αυτό, καθώς η δρομολόγηση του Cruise Ferry “Μύκονος Παλάς” στα Χανιά θα συντελέσει - μεταξύ άλλων - στη δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας, με δεδομένο ότι το πλοίο θα υψώσει ελληνική σημαία και θα επανδρωθεί με Έλληνες ναυτικούς. Επίσης, χάρη στη λειτουργία της νέας αυτής γραμμής θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στο λιμάνι της Σούδας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Από εκεί και πέρα, η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προσφέρει πρόσθετες εναλλακτικές λύσεις στο θέμα της μεταφοράς τοπικών προϊόντων από το νομό Χανίων, αλλά και το νομό Ρεθύμνου. Εξάλλου, κατά τη θερινή περίοδο καθώς και σε άλλες περιόδους αιχμής μέσα στο χρόνο, αναμένεται να καλυφθούν και επιπλέον συγκοινωνιακές ανάγκες τόσο σε επίπεδο επιβατών, όσο και σε επίπεδο οχημάτων.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι με την είσοδο του πλοίου στη γραμμή Χανίων-Πειραιά θα αναβαθμιστεί περαιτέρω και το ίδιο το λιμάνι με τις υποδομές που ήδη υπάρχουν.

Εξάλλου, η διοίκηση των “Μινωικών Γραμμών” εκτιμά ότι η δρομολόγηση του Cruise Ferry “Μύκονος Παλάς”, ενός από τα πλέον σύγχρονα και πολυτελή πλοία στην κατηγορία του, θα συμβάλει στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στη συγκεκριμένη γραμμή, θα ενισχύσει τον υγιή ανταγωνισμό, ενώ θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό και τον εμπορικό κόσμο.

Σχόλια