Αναγκαίο «λίφτινγκ»… 500.000€ σε σχολεία των Χανίων

Χανιά
Αναγκαίο «λίφτινγκ»… 500.000€ σε σχολεία των Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρά προβλήματα μόνωσης έρχονται να επιλύσουν οι παρεμβάσεις στις οποίες προχωρά η Δημοτική Αρχή σε σχολικά κτίρια των Χανίων.

Στο ιστορικό 1ο Γυμνάσιο γίνεται αντικατάσταση της στέγης, έργο που κρίθηκε ως απολύτως αναγκαίο, λόγω της παλαιότητας του κτηρίου και της φθοράς που είχε υποστεί.

«Θα τύχει αυτής της φροντίδας και στο σύνολο της θα αλλάξει, θα μπουν καινούρια πετσώματα, κεραμίδια και θα υπάρξει και θερμομόνωση που στο παρελθόν δεν υπήρχε» αναφέρει ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Εργασίες αποκατάστασης προβλέπονται επίσης στο 1ο Νηπιαγωγείο Σούδας και στο 5ο Νηπιαγωγείο Χανίων, ενώ ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του 10ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή της Χαλέπας. Η συνολική δαπάνη για τις σχολικές μονάδες της πόλης φτάνει τις 500.000 ευρώ.

«Ειδικά στη δευτεροβάθμια τρέχουν και κάποιες άλλες εργολαβίες, όπως είναι στο πολυκλαδικό και στο Δαίδαλο, εργολαβίες οι οποίες έχουν να κάνουν με τις μονώσεις σε αίθουσες, παράθυρα, στα οποία υπάρχει ανάδοχος» τονίζει ο κ. Βαρδάκης, αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Χανίων.

«Αυτές όλες οι εργασίες θα τελειώσουν μέσα στη θερινή περίοδο ούτως ώστε τα παιδιά να βρουν τα σχολεία τους στεγνά και σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που τα άφησαν με το τέλος της σχολικής περιόδου» διευκρινίζει ο κ. Βάμβουκας.

Ταυτόχρονα, δρομολογείται η ανέγερση οκτώ νέων σχολικών μονάδων στα Χανιά ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ που θα κατασκευαστούν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.

«Θα υπάρξει διάλογος με ενδιαφερόμενους αναδόχους, είναι μια διαδικασία που προβλέπεται από τα ΣΔΙΤ. Από αυτό το διάλογο με τους αναδόχους θα προκύψει και ο μειοδότης του έργου που εν συνεχεία θα προκηρυχτεί» αναφέρει ο Δήμαρχος Χανίων.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι ο ανάδοχος να έχει οριστεί μέχρι το τέλος του 2018.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News