Χανιά

Φόνος Δουρουντάκη: «Τον έθαψα και πήγα στο Άγιο Όρος»

Τι λέει ο καθομολογία δολοφόνος για τη μοιραία συνάντηση με τον Παντελή Δουρουντάκη ενώ αποκαλύπτει ότι με την πράξη του πήγε στο Άγιο Όρος.

Μια καταγγελία στις Αρχές για τη λειτουργία λατομείου στα Σφακιά, οι συνεχείς διαπληκτισμοί και το «ραντεβού» του 70χρονου κτηνοτρόφου, Παντελή Δουρουντάκη, με τον 44χρονο ιδιοκτήτη του λατομείου, στο οποίο ήταν και οι δύο οπλισμένοι, οδήγησαν όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο.

Ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης βρέθηκε θαμμένος στον ίδιο λάκκο, μαζί με το αυτοκίνητό του, στην αγροτική περιοχή Αλικιανού, περίπου έναν μήνα μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως έφερε θανάσιμο τραύμα από όπλο.

«Τον έθαψα γιατί παραλογίστηκα», δηλώνει στη Real news ο άνδρας, που ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο άνθρωπος ο οποίος πυροβόλησε, σκότωσε, και στη συνέχεια φέρεται να έθαψε τον κτηνοτρόφο κρύβοντας στον ίδιο λάκκο και το αυτοκίνητο του θύματος. Μάλιστα, αμέσως μετά την ομολογία του υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο που τον έθαψε.

«Τον έθαψα γιατί παραλογίστηκα»

Όπως ισχυρίστηκε, ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης μπήκε στο λατομείο και τον απείλησε με το όπλο στο χέρι. «Στη συνέχεια, με πυροβόλησε μια φορά κι ευτυχώς για μένα αστόχησε. Όταν πήγε να μου ρίξει ξανά, το όπλο του έπαθε εμπλοκή και αστραπιαία έριξα προς το μέρος του χωρίς να σημαδεύω. Έχασα το μυαλό μου, θόλωσα και πανικοβλήθηκα», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι μετέφερε τη σορό του θύματος στην περιοχή του Αλικιανού. Υπογράμμισε δε πως δεν ήξερε τι έκανε: «Τον έθαψα γιατί παραλογίστηκα».

«Θλίβομαι για ό,τι συνέβη. Δεν ήμουν στο λατομείο όταν συνέβη το κακό, καθώς είχα αποχωρήσει νωρίτερα μαζί με τον υπάλληλό μας. Μας είχαν συλλάβει ως υπόπτους για τη δολοφονία. Ρώτησα τον ......πώς γίνεται να έχουμε μπλέξει έτσι και τότε με λυγμούς μου αποκάλυψε την αλήθεια», δηλώνει στη Real News ο αδερφός του κατηγορουμένου.

Μετά τη δολοφονία πήγε στο Άγιο Όρος

«Το μυαλό μου είχε θολώσει και έκρυψα την αλήθεια στην πρώτη κατάθεση», είπε ο 44χρονος , ο οποίος αποκάλυψε πως μετά τη δολοφονία πήγε στο Άγιο Όρος. «Πήγα στο Άγιον Όρος να ζητήσω συγχώρεση, αλλά το βάρος που κουβαλούσα ήταν τόσο μεγάλο που δεν άντεξα και πήγα να παραδοθώ. Όταν πήγα στην Αστυνομία δεν ήξερα ότι υπάρχει ένταλμα», υποστήριξε.

Η οικογένεια του θύματος, μέσω του δικηγόρου της, υποστηρίζει πως ο ιδιοκτήτης του λατομείου αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του, καθώς από την εξέταση DNA βρέθηκε το αίμα του στον τόπο του εγκλήματος.

Σχόλια