default-image

«Δεν έχει μείνει πορτοκάλι» - Φωνή απόγνωσης των παραγωγών

Χανιά
«Δεν έχει μείνει πορτοκάλι» - Φωνή απόγνωσης των παραγωγών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σημείο μηδέν βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος των Χανίων και κυρίως οι παραγωγοί εσπεριδοειδών που δέχτηκαν το τελειωτικό χτύπημα από τις καιρικές συνθήκες. Στη σημερινή κινητοποίηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων έξω από την Εφορία, εκφράστηκε η αγανάκτηση των καλλιεργητών για το νέο πλήγμα που τους οδηγεί στην εξαθλίωση.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων κ.Κατσαρός "Τα εσπεριδοειδή όλα τρυπήσανε. Δηλαδή έχουμε αντιπάλους και την κυβέρνηση και τις καιρικές συνθήκες. Δεν έχει μείνει πορτοκάλι. Όλα είναι τρυπημένα. Και να δώσουμε τα γυρίζουν πίσω".

Στις ούτως ή άλλως χαμηλές τιμές πώλησης των εσπεριοδοειδών, ήρθε φέτος να προστεθεί ασθένεια που κατέστρεψε τα πορτοκάλια και λίγο μετά οι βροχές που έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα. Την ίδια στιγμή οι αγρότες στενάζουν υπό το βάρος της φορολόγησης.

"Αυτό που εξοντώνει τη μικρομεσαία αγροτιά είναι η υπερφορολόγηση , ο ΕΦΚΑ, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει ποτέ , ενώ πληρώνουμε το χαράτσι του ΕΛΓΑ" τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Σταυριανουδάκης. 

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων ζητούν λύση και για τις ιδιοκτησίες τους αναμένοντας την ανάρτηση των δασικών χαρτών, εκφράζοντας φόβους ότι τυχόν λάθη θα δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News