Χανιά

Ελεύθερος ο καταδρομέας για τους πυροβολισμούς στην 1η ΜΑΛ

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας λόγω των πρόσφατων περιστατικών.  Πριν τον αυτοπυροβολισμό του 22χρονου φαντάρου από την Κρήτη, είχαν προηγηθεί τις τελευταίες ημέρες άλλα δύο συμβάντα, τα οποία προκάλεσαν αναστάτωση στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού. Το πρώτο συμβάν σχετίζεται με τη σύλληψη ενός δόκιμου αξιωματικού. Ο ίδιος, ως υπεύθυνος οπλισμού της μονάδας του στο Καστελόριζο, έλυσε ένα G-3 και το πήρε μαζί του φεύγοντας με άδεια.

Αφέθηκε ελεύθερος

Το δεύτερο συμβάν σημειώθηκε πριν λίγα 24ωρα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο “Ν. Αποστολάκη” της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε. Την περασμένη Δευτέρα, ένας 21χρονος οπλίτης της 2018 Γ ΕΣΣΟ άνοιξε πυρ την ώρα που έκανε σκοπιά και στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει με αυτοκίνητο. Ο νεαρός απολογήθηκε ενώπιον του στρατιωτικού εισαγγελέα και του ανακριτή, και τελικά αφέθηκε ελεύθερος. Όπως έγινε εξάλλου γνωστό, η περαιτέρω πορεία της στρατιωτικής θητείας τού 21χρονου θα αποφασιστεί από τη μονάδα του.

 Τα απανωτά ασυνήθιστα περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι - αν μη τι άλλο - κάτι δε... λειτουργεί σωστά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αρμόδιοι φέρονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των ψυχομετρικών τεστ, τα οποία περνούν οι στρατιώτες.

(φωτογραφία αρχείου) 

Σχόλια