default-image

Με όπλο στον κρόταφο βρέθηκε όμηρος στον ΟΚΑΝΑ – Συνταρακτικές μαρτυρίες στη δίκη

Χανιά
Με όπλο στον κρόταφο βρέθηκε όμηρος στον ΟΚΑΝΑ – Συνταρακτικές μαρτυρίες στη δίκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινή φυλάκισης 9 ετών και 11 μηνών για την ομηρία υπαλλήλων του ΟΚΑΝΑ Χανίων στη Σούδα, θα εκτίσει ο 45χρονος κατηγορούμενος. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων της ομηρίας, τον Μάιο του 2017.

Στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου έγινε η εκδίκαση της υπόθεσης με τους μάρτυρες αρχικά να καταθέτουν εν τη απουσία των υπολοίπων μαρτύρων. Ιδιαίτερη σπουδή επέδειξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης στο εάν ο κατηγορούμενος σκόπευε να βλάψει κάποιον άνθρωπο ή όχι.

Η ποινή των 9 ετών και 11 μηνών φυλάκισης, επιβλήθηκε στον 45χρονο κατηγορούμενο κατά πλειοψηφία 4 προς 3 του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Ρεθύμνου.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων σήμερα νωρίς το πρωί στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου ξεκίνησαν με την κατάθεση της ψυχιάτρου που ήταν η μία εκ των τριών γυναικών που κρατήθηκαν ως όμηροι από τον δράστη.

Η ψυχίατρος ξεκαθάρισε ότι ο δράστης δεν βρισκόταν υπό την επήρεια ή στέρηση ουσιών ή φαρμάκων, όπως και ότι το άγχος και η ανησυχία του, καταδείκνυαν ότι γνώριζε καλά τι έπραττε.

Ανέφερε ότι ζήτησε να λάβει την φαρμακευτική της αγωγή για ένα καρδιακό πρόβλημα, όπως και έγινε, ενώ τόνισε ότι δεν ζήτησε να ελευθερωθεί, αφού σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνε μόνες τους, τις δύο νοσηλεύτριες που κρατούντο επίσης ως όμηροι.

Η ψυχίατρος πάντως, τόνισε και ότι είχε ζητήσει να μην αναλάβει και να εξαιρεθεί από την θεραπεία του κατηγορούμενου στις φυλακές, λόγω της υπόθεσης ομηρίας που είχαν εμπλακεί στο πρόσφατο παρελθόν.

"Ο ΟΚΑΝΑ είναι υπό κατάληψη και εσείς υπό κράτηση!"

Αυτό που έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη των ομήρων ήταν τα λόγια του δράστη: "Ο ΟΚΑΝΑ είναι υπό κατάληψη και εσείς υπό κράτηση!". Τότε είναι που ξεκίνησε και η περιπέτεια των ομήρων. Μάλιστα η μία βρέθηκε με το όπλο στον κρόταφο από τον δράστη.

Βρήκαν καταφύγιο σε αποθήκη - Γυναίκα βρέθηκε με όπλο στον κρόταφο

Οι γυναίκες όμηροι βρήκαν καταφύγιο σε ένα μικρό δωμάτιο-αποθήκη με χρηματοκιβώτιο. Κατέφυγαν εκεί, θεωρώντας ότι η πόρτα είναι ασφαλείας. Η τρίτη μάρτυρας, ερχόμενη στο βήμα για κατάθεση, δεν κατάφερε να πνίξει τα δάκρυά της από την συναισθηματική φόρτιση και ξέσπασε σε κλάματα. 

Στη συνέχεια, κατέθεσαν ο υπάλληλος ασφαλείας του ΟΚΑΝΑ Χανίων στη Σούδα, όπως και ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο. Έγιναν προσπάθειες να ξεκαθαριστεί, εάν οι πυροβολισμοί του δράστη στόχευαν σε σωματική βλάβη ή όχι, με τον υπάλληλο ασφαλείας να καταθέτει ότι υπήρξαν πυροβολισμοί προς το μέρος του, ενώ ο αστυνομικός δήλωσε άγνοια για τον τραυματισμό του δράστη από αστυνομικά πυρά, κάτι που δεν κατέστη πλήρως σαφές, διότι ο έτερος αστυνομικός ήταν απών, αφού νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Σύζυγος: Μου το ανακοίνωσε τηλεφωνικά

Η σύζυγος του δράστη κατέθεσε ότι δεν γνώριζε για αυτή την πράξη του συζύγου της, ο οποίος την κάλεσε τηλεφωνικά και της το ανακοίνωσε, ενόσω είχε ήδη ξεκινήσει η ομηρία. Καταδίκασε το γεγονός και ανέφερε στο δικαστήριο ότι πρόκειται για έναν καλό πατέρα που είχε μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης και που τα πρωινά ασχολιόταν με τα παιδιά και την θεραπεία του, ενώ η ίδια παρέμενε στο περίπτερο που διατηρούσαν.

Εξήγησε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να βρει σταθερή εργασία, λόγω του ότι υπήρξε χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ότι το μοναδικό εισόδημά τους, προερχόταν από το περίπτερο, το οποίο θα ξηλωνόταν και οδήγησε τον 45χρονο πατέρα 5 παιδιών από δύο γάμους, να προχωρήσει στην ομηρία.

Εν τέλει το περίπτερο ξηλώθηκε μετά από περίοδο χάριτος, τον Απρίλιο του 2018 και σήμερα ο 45χρονος οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή για 9 χρόνια και 11 μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News