«Θα ολοκληρώσω την αποστολή μου» είπε ο στρατιώτης που πυροβόλησε στην 1η ΜΑΛ

Χανιά
«Θα ολοκληρώσω την αποστολή μου» είπε ο στρατιώτης που πυροβόλησε στην 1η ΜΑΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μικροσκόπιο των ερευνών το επεισόδιο στο στρατόπεδο της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Μάλεμε - Ημίγυμνος βρέθηκε ο δράστης

Στο μικροσκόπιο ερευνών έχει μπει το χθεσινό επεισόδιο στο στρατόπεδο της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Μάλεμε όπου νεαρός καταδρομέας αφού εγκατέλειψε τη σκοπιά, άρχισε να πυροβολεί και επιχείρησε να διαφύγει με αυτοκίνητο τύπου βαν το οποίο απέσπασε από την παλαιά εθνική οδό Χανίων – Κολυμπαρίου.

O νεαρός στρατιώτης που υπηρετούσε μόλις ένα μήνα στο στρατόπεδο Αποστολάκη στο Μάλεμε συνελήφθη από αστυνομικούς στην περιοχή του Κολυμπαρίου. Μάλιστα ήταν σε ημίγυμνη κατάσταση και φέρεται να είπε: «Θα ολοκληρώσω την αποστολή μου».

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα ενώ την περεταίρω διερεύνηση του περιστατικού έχει αναλάβει το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Χθες έφτασε εσπευσμένα στα Χανιά ο πατέρας του νεαρού στρατιώτη από τη Βόρεια Ελλάδα ενώ παράλληλα γίνονται καταθέσεις από στελέχη της μονάδας που ήταν μάρτυρες του απίστευτου περιστατικού.

Ο νεαρός καταδρομέας δεν φέρεται να έδωσε ακριβείς εξηγήσεις για αυτή του την ενέργεια. Ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει εναντίον στελεχών της μονάδας καθώς επίσης και ότι τα φυσίγγια που έριξε με το στρατιωτικό του όπλο ήταν αβολίδωτα, ενώ τόνισε ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει κακό.

Διάχυτος προβληματισμός αλλά και δυσφορία επικρατεί στις τάξεις της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ταυτόχρονα εξετάζεται εάν μετά την κατάταξη του νεαρού στρατιώτη και πριν από την ουσιαστική ένταξή του στην μονάδα, έγινε η απαραίτητη επικύρωση όλων όσων δηλώθηκαν ηλεκτρονικά και αφορούν την σωματική και ψυχική ικανότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News