Δεν άντεξε το χακί ο στρατιώτης που πυροβόλησε στην 1η ΜΑΛ

Χανιά
Δεν άντεξε το χακί ο στρατιώτης που πυροβόλησε στην 1η ΜΑΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο στρατιώτης άνοιξε πυρ μέσα στο στρατόπεδο και διέφυγε, προκαλώντας πρωτοφανή αναστάτωση.

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στο στρατόπεδο της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Μάλεμε, όταν ένας στρατιώτης άρχισε να πυροβολεί ενώ βρισκόταν στη σκοπιά. Ο νεαρός εγκατέλειψε στη συνέχεια τη σκοπιά, κατευθύνθηκε προς την έξοδο του στρατοπέδου, ενώ από τη διοίκηση και την ασφάλεια της Μονάδας έγιναν προσπάθειες για την ακινητοποίησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διέφυγε προς την περιοχή του Ταυρωνίτη, περνώντας μέσα από το παλιό αεροδρόμιο του Μάλεμε. Στην παλιά εθνικό οδό Χανίων-Κολυμπαρίου ακινητοποίησε διερχόμενο οδηγό με σκοπό να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση, για να συλληφθεί όμως άμεσα από τις αστυνομικές Αρχές, που είχαν ήδη ενημερωθεί για το συμβάν.

«Δεν ήμουν εγώ που πυροβόλησα», φέρεται να είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο νεαρός οπλίτης, που δεν έχει συμπληρώσει μεγάλο χρονικό διάστημα στο Στρατόπεδο Εφέδρου Ανθυπολοχαγού “Νικολάου Αποστολάκη”. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, έχει ταυτοποιηθεί πλήρως από τα αρμόδια στελέχη της Μονάδας όπου υπηρετεί. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο στρατιώτης πυροβόλησε προς τις κτηριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου.

Νωρίς χθες το μεσημέρι εκδόθηκε ανακοίνωση για το περιστατικό από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στην οποία αναφέρεται ότι «ο ΣΤΡ (καταδρομέας) Α.Π. της 2018 Γ ΕΣΣΟ, της 1ης Μ.ΑΛ. στην περιοχή των Χανίων, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο Στρατόπεδο Εφέδρου Ανθυπολοχαγού “Νικολάου Αποστολάκη”, και περί ώρα 10:30 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία εγκατέλειψε τη θέση του σκοπού στην οποία βρισκόταν, κάνοντας χρήση του οπλισμού του (πυρά στον αέρα), και κινήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Του γεγονότος επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές».

Την υπόθεση χειρίζεται η Στρατονομία, ενώ άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που οδήγησαν τον νεαρό καταδρομέα σε αυτήν την ενέργεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News