Απίστευτο θράσος: Έκλεψαν τους κουμπαράδες Κέντρου Αυτιστικών Παιδιών

Χανιά
Απίστευτο θράσος: Έκλεψαν τους κουμπαράδες Κέντρου Αυτιστικών Παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απύθμενο θράσος είχαν οι δράστες ή ο δράστης της διάρρηξης που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στα Χανιά. Στο στόχαστρο έβαλαν το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «η Μεγαλόχαρη» αποσπώντας τους κουμπαράδες στους οποίους συγκεντρώνονται χρήματα για τις ανάγκες των παιδιών.

«Ήρθαμε εδώ και διαπιστώσαμε ότι είχε ανοιχτεί το παράθυρο ,είχαν μπει μέσα ,είχαν ανοίξει όλα τα συρτάρια, τα ντουλάπια» ανέφερε η υπεύθυνη του Κέντρου Αυτιστικών Παιδιών «Η Μεγαλόχαρη», Ελένη Χουδαλάκη.

Οι δράστες φαίνεται να εισήλθαν στο Κέντρο παραβιάζοντας το παράθυρο της τουαλέτας και διέφυγαν από το παράθυρο ενός γραφείου. Όλα δείχνουν ότι έψαχναν μόνο για χρήματα αφού ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές και άλλες συσκευές βρίσκονταν στις θέσεις τους.

«Δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα, έτσι κι αλλιώς δε συνηθίζουμε να αφήνουμε στο Κέντρο , όλες οι δωρεές γίνονται απευθείας κατάθεση στην τράπεζα ,επομένως δεν υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά απλά υπάρχει ως προς το ηθικό κομμάτι και το συναισθηματικό» σημειώνει η κ.Χουδαλάκη. 

Το προσωπικό του Κέντρου Αυτιστικών Παιδιών η Μεγαλόχαρη εκφράζει φόβους για τυχόν προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών από τους δράστες που έχουν στα χέρια τους,  τους κουμπαράδες με το λογότυπο του Κέντρου.

Εάν κάποιος δει κάποιον στο δρόμο που θα κρατάει τον κουμπαρά μας και θα κυκλοφορεί ζητώντας χρήματα να ξέρει ότι δεν είναι από μας , έτσι κι αλλιώς το ΚΗΦΑΠ δε συνηθίζει να κάνει εράνους από πόρτα σε πόρτα στο δρόμο», διευκρινίζει η κ.Χουδαλάκη. 

Είναι από τις σπάνιες φορές που προνοιακό ίδρυμα των Χανίων γίνεται στόχος διαρρηκτών.

«Φέτος κλείνουμε 20 χρόνια λειτουργίας, δεν έχει συμβεί ποτέ, δεν περιμέναμε ότι θα συμβεί ποτέ, είμαστε ένας χώρος φιλανθρωπικός και προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για τα παιδιά που φιλοξενούμε. Μαζεύουμε χρήματα απ' τον κόσμο για να μπορέσουμε να δώσουμε αξιοπρεπή προγράμματα και υπηρεσίες στα παιδιά μας», συμοπληρώνει η κ.Χουδαλάκη. 

Το πρωί μετέβησαν στο ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Σήμανσης αναζητώντας στοιχεία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News