Γιατί σκότωσαν τον Παντελή Δουρουντάκη

Χανιά
Γιατί σκότωσαν τον Παντελή Δουρουντάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο φως οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της φρικτής δολοφονίας.

Με την ανεύρεση του πτώματος και του αυτοκινήτου του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά χθες τα ξημερώματα σε οικόπεδο στην περιοχή μεταξύ Αγιάς και Αλικιανού, οι Αρχές των Χανίων κατάφεραν να εξιχνιάσουν πλήρως ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στα αστυνομικά χρονικά της Κρήτης. Η σορός του ηλικιωμένου βρέθηκε από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων θαμμένη σε μάντρα εναπόθεσης χωματουργικών υλικών ξένης ιδιοκτησίας, σε βάθος πέντε μέτρων και από πάνω το αυτοκίνητο του θύματος.

Χθες το μεσημέρι, μετά την πολύωρη απολογία τους στην ανακρίτρια και με τους συγγενείς τού 70χρονου να επιχειρούν να τους λιντσάρουν, ο 44χρονος, που ομολόγησε το έγκλημα, κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ ο 39χρονος αδελφός του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού και για περιύβριση νεκρού.

Υπό το βάρος των αδιάσειστων στοιχείων που αποδείκνυαν την ενοχή τους και λίγες ώρες πριν περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας Χανίων για να απολογηθούν, οι δράστες ομολόγησαν. Αρχικά “έσπασε” ο 44χρονος, ο οποίος περιέγραψε στους αστυνομικούς τι ακριβώς συνέβη τη μοιραία ημέρα της 7ης Μαρτίου, όταν και εξαφανίστηκε ο Παντελής Δουρουντάκης. Αργά τη νύχτα της Πέμπτης υπέδειξε στους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας το σημείο στο οποίο βρισκόταν θαμμένο το θύμα και μαζί το αυτοκίνητό του. Εκεί μετέβησαν άμεσα το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και ο ιατροδικαστής κ. Σταμάτης Μπελιβάνης.

Ο μοιραίος καυγάς

Ο ένας εκ των δύο αδελφών, 44 ετών, ομολόγησε ότι σκότωσε τον Παντελή Δουρουντάκη μετά από επεισόδιο σε χώρο ιδιοκτησίας του στην περιοχή των Σφακίων. Ισχυρίστηκε ότι ο 70χρονος πήγε στο λατομείο των δύο αδελφών και τον απείλησε. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, το θύμα είχε προχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος τους σε υπηρεσίες των Χανίων. Μετά από διαπληκτισμό, ο μεγαλύτερος αδελφός φέρεται να σκότωσε τον ηλικιωμένο. Στη συνέχεια και θέλοντας να εξαφανίσει κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο, φόρτωσε το αυτοκίνητο τού ηλικιωμένου μαζί με το πτώμα σε φορτηγό με μπάζα και τα μετέφερε σε μάντρα στην περιοχή μεταξύ Αγιάς και Αλικιανού.

Σημειώνεται ότι μέσα στο θαμμένο αυτοκίνητο του θύματος βρέθηκε πιστόλι. Οι αστυνομικές Αρχές των Χανίων είχαν φτάσει ένα βήμα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, από τις πρώτες κιόλας μέρες της εξαφάνισης του Παντελή Δουρουντάκη. Είχαν εντοπίσει το σημείο στο οποίο βρισκόταν θαμμένο το θύμα αλλά και το αυτοκίνητο του, σκάβοντας όμως σε μικρότερο βάθος. 

«Αυτό που σαν πολιτική αγωγή οφείλουμε είναι να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, ιδιαίτερα στον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης κ. Παρασκευά Χηνόπουλο και σε όλους τους αστυνομικούς, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, θα έλεγα την ψυχή τους, για να εξιχνιάσουν αυτή τη σκοτεινή υπόθεση», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Δουρουντάκη, κ. Γιώργος Περράκης.

Οι κατηγορούμενοι με εκσκαφέα άνοιξαν έναν λάκκο στον οποίο απέρριψαν το πτώμα, το κάλυψαν με χώμα και ένα μέτρο πιο πάνω έθαψαν το αυτοκίνητο, το οποίο επίσης κάλυψαν με χωματουργικά υλικά. Αυτό που εξαρχής κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών είναι ότι στη μάντρα υπήρχε μια μικρή έκταση καλυμμένη με πυρηνόξυλο.

Πολύμηνες οι έρευνες

Με τον εντοπισμό του πτώματος και του αυτοκινήτου του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά και την ομολογία του εγκλήματος κλείνει ο φάκελος μιας εκ των τεσσάρων ανεξιχνίαστων υποθέσεων εξαφάνισης στην Ελλάδα. Χθες το πρωί, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, ταξίαρχος κ. Γιώργος Λιμπινάκης, συνεχάρη τον διοικητή και τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας «για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και τις επίμονες έρευνες που οδήγησαν στο χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος στη στάση των δύο κατηγορουμένων, ο κ. Λιμπινάκης υπογράμμισε ότι «από την ενδελεχή έρευνα στον χώρο που έχει γίνει το έγκλημα και από τα αδιάσειστα στοιχεία που συγκέντρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, οι συλληφθέντες αναγκάστηκαν να ομολογήσουν».

Ο εργαστηριακός έλεγχος σε ίχνη αίματος του θύματος, σπασμένα τζάμια και ίχνη από το χρώμα του αυτοκινήτου, τηλεφωνικές συνομιλίες, οπτικό υλικό, αλλά και οι αντιφάσεις στις οποίες έπεφταν οι δύο συλληφθέντες οδήγησαν τις Αρχές στη διαλεύκανση της συγκλονιστικής υπόθεσης.

«Κάναμε έρευνες, κάναμε τις διαδικασίες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και προέκυψαν κάποια στοιχεία, τα οποία ήταν αδιάσειστα», δήλωσε ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων κ. Πάρης Χηνόπουλος.

Ο κ. Γιώργος Περράκης, δικηγόρος της οικογένειας του 70χρονου, τόνισε ότι «εξιχνιάστηκε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο συντάραξε όλη την Ελλάδα. Ήταν τόσο φρικιαστικό, που ανάλογό του δεν υπάρχει».

Ύβρεις και κατάρες κατά των συλληφθέντων

Τεταμένο ήταν το κλίμα χθες στα Δικαστήρια Χανίων, όπου είχαν συγκεντρωθεί φίλοι και συγγενείς των δύο αδελφών για να τους συμπαρασταθούν, προκαλώντας το οργισμένο ξέσπασμα της οικογένειας του θύματος. Η σύζυγος, η κόρη και άλλα μέλη της οικογένειας τού 70χρονου, που βρίσκονταν από νωρίς έξω από το κτήριο των ανακριτικών Αρχών, επιχείρησαν να λιντσάρουν τους κατηγορούμενους κατά την προσαγωγή τους.

Καταφέρονταν με ύβρεις εναντίον των συγκεντρωμένων, ενώ καταριόντουσαν τους δύο αδερφούς. Από τη νεκροψία-νεκροτομή που αναμένεται να διενεργήσει σήμερα στη σορό τού 70χρονου ο ιατροδικαστής κ. Σταμάτης Μπελιβάνης αναμένεται να αποκαλυφθούν ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο ο δράστης αφαίρεσε τη ζωή τού Παντελή Δουρουντάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News