Χανιά

«Λαχτάρησε» οικογένεια με τρία παιδιά - Παραλίγο να «χάσουν» το σπίτι τους

«Δικαιώθηκε» μία τρίτεκνη οικογένεια από τα Χανιά, η οποία λίγο έλειψε να χάσει το σπίτι της.

Πρόκειται για μία οικογένεια η οποία βρέθηκε σε δυσκολία εξυπηρέτησης του χρέους της, το οποίο φτάνει τα 96.480 ευρώ.

Τόσο η γενική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όσο και η μείωση της σύνταξης του 64χρονου πατέρα και η ανεργία της 56χρονης μητέρας της οικογένειας είχαν φέρει σε «τέλμα» την οικογένεια, η οποία και απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει η οικογένεια είναι ένα διαμέρισμα 99 τ.μ., ιδιοκτησίας του συζύγου, καθώς και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο της συζύγου. Ενώ, το μόνο τους εισόδημα είναι τα 950 ευρώ από τη σύνταξη του Δημοσίου του πατέρα της οικογένειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης το Ειρηνοδικείο των Χανίων διέταξε:

1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής.

2) Απαγορεύει στους πιστωτές Τράπεζα προσωρινώς, μέχρι την 16-01-2019, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας των οφειλετών περιγράφεται στην αίτηση ρύθμισης και επανεξέταση

2) Ορίζει μηνιαία καταβολή 30 ευρώ από κοινού μόνο όσο αφορά την τράπεζα

3) Απαγορεύει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και σε οποιονδήποτε γενικό ή ειδικό διάδοχο αυτού, προσωρινώς ήτοι μέχρι την 29-05-2019, την παρακράτηση από τον σύζυγο, πρώην Δημοτικό υπάλληλο, σήμερα συνταξιούχο του Δημοσίου, κάθε ποσού με αυτόματες λήψεις εκ του λογαριασμού που τηρεί σε αυτό και είναι προορισμένος για την καταβολή μισθών και συντάξεων αυτού.

Σημαντική η Διαταγή της Ειρηνοδίκη Χανίων, διότι μέχρι σήμερα παρακρατείται δόση προς το Ταμείο Παρακαταθηκών 336, 34 ευρώ, που είναι πάνω από την βιολογική ύπαρξη της οικογένειας.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα δάνειά τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της Ένωσης (από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09.00 – 13.00) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 282109266 -2821092306 – 2842020140, ή στο e-mail: epkxan@gmail.com.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια