Μπροστά στην εξιχνίαση υπόθεσης εξαφάνισης που συγκλονίζει η αστυνομία

Χανιά
Μπροστά στην εξιχνίαση υπόθεσης εξαφάνισης που συγκλονίζει η αστυνομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοένα και περισσότερα κομμάτια στο «παζλ» της εξαφάνισης ενός ηλικιωμένου Κρητικού συμπληρώνει η αστυνομία

Την εξιχνίαση υπόθεσης εξαφάνισης κατοίκου της περιοχής των Σφακίων που από τον περασμένο Μάρτιο συγκλονίζει την κοινή γνώμη της Κρήτης, αναμένεται να ανακοινώσουν οι αστυνομικές αρχές του νησιού.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η αστυνομία μετά από πολύμηνες συντονισμένες έρευνες κι έχοντας «δέσει» την υπόθεση, οδηγήθηκε στα ίχνη τριών ατόμων.

Για τα δύο, μέλη της ίδιας οικογένειας, που φέρονται ως οι βασικοί δράστες της υπόθεσης, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τις εισαγγελικές αρχές και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, συνελήφθησαν την Τρίτη και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η εν λόγω εξαφάνιση που αποτελούσε άλυτο γρίφο μέχρι πριν από λίγες ημέρες, δηλώθηκε στις αστυνομικές αρχές των Χανίων τον περασμένο Μάρτιο από τους οικείους του. Μάλιστα για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου λίγες ημέρες μετά είχε εκδοθεί Silver Alert.

Ο εξαφανισθείς, κάτοικος της ενδοχώρας, έχει να δώσει σημεία ζωής τρεις ολόκληρους μήνες.

Για την ανεύρεση του υπήρξε από την πρώτη στιγμή τεράστια κινητοποίηση από την αστυνομία, το λιμενικό, την ΕΜΑΚ, ειδικές δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας και από κατοίκους της περιοχής στην οποία είχε δώσει για τελευταία φορά το στίγμα του.

Στις έρευνες είχε πάρει μέρος και ελικόπτερο το οποίο χτένισε κυριολεκτικά τον τόπο διαμονής του ηλικιωμένου, την ευρύτερη περιοχή και κάθε σημείο της ενδοχώρας στο οποίο δεν είχαν πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις.

Μοναδικό στοιχείο, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες των ερευνών των αστυνομικών αρχών, και το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί, είναι ο εντοπισμός του στίγματος των δύο κινητών τηλεφώνων που φέρεται να είχε ο ηλικιωμένος την ημέρα της εξαφάνισης του.

Την ημέρα της εξαφάνισης του, έφυγε από το σπίτι του για να φροντίσει το κοπάδι των αιγοπροβάτων του. Αργά τη νύχτα κι αφού η σύζυγος του προσπαθούσε μάταια να επικοινωνήσει μαζί του, ενημερώθηκε η αστυνομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News