Χανιά

Που επιτρέπεται και που απαγορεύεται η κολύμβηση

Καθαρές, με εξαιρετικής ποιότητας νερά είναι οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δειγματοληπτικών ελέγχων που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της αντιπεριφέρειας.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, οι δειγματοληψίες ήταν επαναλαμβανόμενες για διάστημα πέντε μηνών και πραγματοποιήθηκαν σε 60 σημεία ακτών κολύμβησης στα Χανιά. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε μηνιαία βάση σε όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου.

Που απαγορεύεται η κολύμβηση

Σήμερα, εξάλλου, δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η κολύμβηση σε όλα τα μικρά και μεγάλα λιμάνια, αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής όλων των αγωγών όμβριων υδάτων στη θάλασσα.

Επίσης, απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων δυτικά των βυρσοδεψείων στην πόλη των Χανίων, καθώς και σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγών βιολογικών καθαρισμών Χανίων, Καλυβών, Κισάμου, Παλαιόχωρας και Κολυμβαρίου.

Στις περιοχές αυτές πρέπει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να τοποθετηθούν με ευθύνη των οικείων ΟΤΑ πινακίδες με την ένδειξη «Απαγορεύεται η κολύμβηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια