Χανιά

Για την αύξηση στον τουρισμό μίλησε η Κουντουρά, από τα Χανιά

Αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα κατά 25% την τελευταία διετία καταγράφουν τα στοιχεία του αρμόδιου Υπουργείου, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στις αφίξεις όσο και στα έσοδα.

Όπως δήλωσε χθες από τα Χανιά η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά στην ώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ανάδειξη του πολιτισμού. Η κ. Κουντουρά έδωσε το παρών στην επίσημη παρουσίαση του 10ου συμβουλευτικού Φόρουμ Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξαχθεί στα Χανιά το 2020, ενώ το απόγευμα παρέστη στα εγκαίνια των γραφείων των ΑΝΕΛ στο Μέγαρο Πάνθεον.

Από το Καφέ Κήπος, μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης, η Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις συντονισμένες ενέργειες που όπως υπογράμμισε συνετέλεσαν στην ανάπτυξη του ισχυρού πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων και σημειώνοντας ότι τα ανοδικά στοιχεία ήταν απόρροια και της προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. «Τα στοιχεία που έχουμε από μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους ,δείχνουν μια τεράστια αύξηση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο τουρισμός προσφέρει γενικότερα και στηρίζει την οικονομία της πατρίδας μας» σημείωσε η κ. Κουντουρά.

Η Υπουργός χαιρέτισε την πρωτοβουλία φιλοξενίας του 10ου Συμβουλευτικού Φόρουμ Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κρήτη, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Όπως τόνισε «οι πολιτιστικές αυτές διαδρομές είναι σημαντικές, δεδομένου ότι ενώνεται η Ευρώπη. Και αυτές οι επιτυχίες που έχουμε καταφέρει τα δύο – τρία τελευταία χρόνια, αυτό το άλμα το τουριστικό που κάναμε, οφείλεται πρωτίστως στον πολιτισμό μας».

Στο Φόρουμ του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συμμετέχουν εκπρόσωποι πενήντα χωρών και βασικός στόχος των φορέων της Κρήτης είναι η περεταίρω ανάδειξη του τουρισμού και του πολιτισμού του νησιού.  «Αυτή η διοργάνωση που φιλοξενείται για τρίτη φορά στην Ελλάδα, έχει μια ιδιαίτερη σημασία, βαρύνουσα, για την πόλη που τη φιλοξενεί κυρίως όμως για τον ίδιο το θεσμό των πολιτιστικών διαδρομών» σημείωσε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μαρία Βλαζάκη.

Ως μια μεγάλη ευκαιρία για την προβολή της Κρήτης βλέπει το 10ο Φόρουμ Πολιτιστικές Διαδρομές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος πρόσθεσε πως  «Θα είναι μια μεγάλη διαφήμιση για την Κρήτη ,για τα Χανιά γιατί οι Πολιτιστικές διαδρομές θα φέρουν εκπροσώπους από πενήντα χώρες στο νησί μας».

Για τις πρωτοβουλίες που ήδη λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο, μίλησε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας υπενθυμίζοντας ότι η δημοτική αρχή θα καταρτίσει χάρτη με εναλλακτικές τουριστικές διαδρομές στοχεύοντας στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού. «Εκείνο που καθίσταται σαφές είναι πως η πολιτιστική διαδρομή που δημιουργείται, θα ενισχύσει τον θεματικό τουρισμό και θα μας δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε και άλλες πτυχές των δυνατοτήτων της πόλης μας» τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

Η Περιφέρεια Κρήτης, ο δήμος Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο συντονίζουν από κοινού τις δράσεις τους εν όψει της διοργάνωσης του 2020 που θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό καφέ Κήπος.  «Το ΕΒΕΧ είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ανάδειξη του νομού, του πολιτισμού μας, της ιστορίας και της κουλτούρας μας» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Αντώνης Ροκάκης. Στο Φόρουμ Πολιτιστικές Διαδρομές θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του τουρισμού, του πολιτισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια