Μάθετε τα πάντα για τη νόσο των Λεγεωνάριων

Χανιά
Μάθετε τα πάντα για τη νόσο των Λεγεωνάριων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημερίδα αναφορικά με τη νόσο των Λεγεωνάριων πραγματοποιείται μεθαύριο Σάββατο στα Χανιά.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ενόψει και της αύξησης των κρουσμάτων της νόσου των Λεγεωνάριων που παρατηρήθηκε στη χώρα μας το 2017.

Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, η ημερίδα θα λάβει χώρα, παρουσία του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητή Θεόφιλου Ρόζεμπεργκ. Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Χανίων, στην πλατεία Αγοράς, θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί και θα διαρκέσει έως τη 1:30 το μεσημέρι.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι, μεταξύ άλλων, η Ελισάβετ Μουρατίδου, κοινοτική νοσηλεύτρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Γραφείου Νοσημάτων που μεταδίδονται μέσω του αναπνευστικού, η Αναστασία Ανδρεοπούλου, επισκέπτρια Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Γραφείου Νοσημάτων που μεταδίδονται μέσω του αναπνευστικού, η Άννα Ψαρουλάκη, επίκουρη καθηγήτρια Μικροβιολογίας και Ζωονόσων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Πάμφιλος Γιασαφάκης, επόπτης Δημόσιας Υγείας-υγειονομικός επιθεωρητής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων.

«Η Λεγεωνέλλωση είναι μια σοβαρή νόσος του αναπνευστικού συστήματος που μεταδίδεται σε ταξιδιώτες που διαμένουν σε καταλύματα με πλημμελή συντήρηση και λειτουργία των συστημάτων ύδρευσης ή και των ψυκτικών εγκαταστάσεων. Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιτήρησης της Νόσου των Λεγεωνάριων ενημέρωσε σχετικά την Ελλάδα ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους (2017) υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων της νόσου στη χώρα μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων κάνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους (σ.σ. ιδιοκτήτες, διαχειριστές και συντηρητές ξενοδοχείων και λοιπών καταλυμάτων) να παρακολουθήσουν την ημερίδα μεθαύριο Σάββατο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News