default-image

Έκαναν... έρανο και εξαπατούσαν τους τουρίστες

Χανιά
Έκαναν... έρανο και εξαπατούσαν τους τουρίστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που έκαναν δύο αλλοδαποί στα Χανιά οι οποίοι με την πρόφαση του εράνου εξαπατούσαν τουρίστες και τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί συνελήφθησαν μία γυναίκα και ένας άντρας, αμφότεροι 22 ετών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκαν οι δράστες την ώρα που προσέγγιζαν τουρίστες. Τους έδειχναν συγκεκριμένα έγγραφα, τους έπειθαν ότι ενεργούσαν έρανο για την στήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και εν συνεχεία τους έπαιρναν χρήματα.

 Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ το οποίο προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, σήμερα (12.06.2018) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, δύο 22χρονοι αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα), κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαποί, κατά το χρόνο που προσέγγιζαν διερχόμενους αλλοδαπούς (τουρίστες) και συγκέντρωναν χρήματα, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

Συγκεκριμένα, επιδεικνύοντας τους συγκεκριμένα έγγραφα, τους έπειθαν ότι ενεργούσαν έρανο, για τη στήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ το οποίο προερχόταν από παράνομες δραστηριότητες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News