Χανιά

Εκδηλώσεις

Η νόσος των Λεγεωνάριων σε ταξιδιώτες στην Ελλάδα μέσα από μία ημερίδα

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018, 10:30 πμ, Αίθουσα Επιμελητηρίου Χανίων «Δημοσθένης Γαγάνης»

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τους ιδιοκτήτες, διαχειριστές και συντηρητές των ξενοδοχείων και λοιπών τουριστικών καταλυμάτων του νομού Χανίων σχετικά με την αναγκαιότητα εφαρμογής μέτρων πρόληψης της νόσου των Λεγεωνάριων, οργανώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στα Χανιά σε συνεργασία με την Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Θέμα της εκδήλωσης  «Νόσος των Λεγεωνάριων σε ταξιδιώτες στην Ελλάδα».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ ,καθηγητή Θεόφιλου Ρόζεμπεργκ το Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρες 10.30 έως 13.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Χανίων (πλατεία Αγοράς).

Ομιλητές, μεταξύ άλλων, θα είναι η Ελισάβετ Μουρατίδου, Κοινοτική Νοσηλεύτρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Γραφείου Νοσημάτων που μεταδίδονται μέσω του αναπνευστικού, η Αναστασία Ανδρεοπούλου, Επισκέπτρια Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Γραφείου Νοσημάτων που μεταδίδονται μέσω του αναπνευστικού, η Άννα Ψαρουλάκη, επίκουρη καθηγήτρια Μικροβιολογίας και Ζωονόσων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Πάμφιλος Γιασαφάκης, Επόπτης Δημόσιας Υγείας –Υγειονομικός Επιθεωρητής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων.

Τι είναι η Λεγεωνέλλωση;

Η Λεγεωνέλλωση είναι μια σοβαρή νόσος του αναπνευστικού συστήματος που μεταδίδεται σε ταξιδιώτες που διαμένουν σε καταλύματα με πλημμελή συντήρηση και λειτουργία των συστημάτων ύδρευσης ή και των ψυκτικών εγκαταστάσεων.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιτήρησης της Νόσου των Λεγεωναρίων ενημέρωσε σχετικά την Ελλάδα ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους (2017) υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων της νόσου στη χώρα μας.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Χανίων κάνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή ημερίδα.

Σχόλια