Φονικό Μανώλη Στρατάκη: «Πυροβολήθηκε πισώπλατα, περιμένει δικαίωση»

Χανιά
Φονικό Μανώλη Στρατάκη: «Πυροβολήθηκε πισώπλατα, περιμένει δικαίωση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπέλτης ήταν ο Εισαγγελέας για τη δίκη ενώ συγκλονίζουν τα λόγια του δικηγόρου της οικογένειας.

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, μέλη της μίας οικογένειας που ενεπλάκησαν στην αιματηρή συμπλοκή στα Ανωγειανά Όρη στις 9 Απριλίου του 2017, στη διάρκεια της οποίας βρήκε τραγικό θάνατο ο 23χρονος Μανόλης Στρατάκης.

Αφού έκανε λόγο για αναμενόμενο αποτέλεσμα μια διένεξης για τα βοσκοτόπια που θα οδηγούσε εκεί με μαθηματική ακρίβεια, αναφέρθηκε στα πραγματικά περιστατικά χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το γεγονός ότι όλοι οι κατηγορούμενοι οπλοφορούσαν.

Eισαγγελέας: Πυροβολούσε κι όποιον πάρει ο χάρος

«Ο νεαρός κατηγορούμενος δεν είχε ρίξει στον αέρα όπως ισχυρίστηκε. Είχε ρίξει προς τα τρία αδέλφια. Πυροβολούσε κι όποιον πάρει ο χάρος. Ήταν εκείνος που σκότωσε τον ξάδελφο του. Έχει τελέσει την ανθρωποκτονία κατά μόνας ενώ έχει τελέσει και το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά των άλλων αδελφών Στρατάκη. Ο πρώτος κατηγορούμενος, ο πατέρας, δεν ήταν αυτός που σκότωσε τον Μανόλη. Η εν γένει στάση και συμπεριφορά του όμως στο περιστατικό, όχι μόνο ως ευθύνη είναι τεράστια, αλλά και η συνδρομή του, καθώς βρισκόταν δίπλα από το 20χρονο παιδί του, κάτι που συνιστά άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία».  

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους χωρίς να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχικής ορμής , ούτε της κατάστασης άμυνας καθώς όπως είπε ήταν οπλισμένοι και προαποφασισμένοι. Για τον πατέρα και τα δύο αδέλφια του Μανόλη Στρατάκη πρότεινε την αθώωση τους για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Όπως ανέφερε: «Ο πατέρας δεν έφερε όπλο και άρα δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Ο ένας από τους δύο αδελφούς πυροβόλησε όμως οι σφαίρες βρέθηκαν χαμηλά στο αυτοκίνητο άρα δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο. Η πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή θα πρέπει να μετατραπεί σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του ενός εκ των δύο αδελφών. Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, τα ευρήματα δείχνουν ότι εκείνοι πυροβόλησαν πρώτοι. «Ακόμη και στον αέρα να έριξαν είναι αυτοί που προκάλεσαν τους πυροβολισμούς» σημείωσε.

«Αυτό το παιδί περιμένει δικαίωση»

«Αυτό το άτυχο παιδί που περιμένει δικαίωση εκεί που βρίσκεται, πυροβολήθηκε πισώπλατα» είπε ο κ. Αντώνης Γρηγοράκης συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Ο κ. Γρηγοράκης ζήτησε από το δικαστήριο μια «δίκαιη τιμωρία» για τους κατηγορούμενους «για να νοιώσει αυτή η μάνα, ο πατέρας και τα αδέλφια του Μανόλη ότι δικαιώθηκαν έστω και εν των υστέρων».  Υποστήριξε επίσης ότι από την πλευρά της οικογένειας του θύματος δεν υπήρχε καμία ανθρωποκτόνος πρόθεση ενώ σχολίασε ότι «δεν ακούστηκε ούτε μια συγνώμη από τους δύο κατηγορούμενους».

Η δίκη που άρχισε στις 14 Μαΐου στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Χανίων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή τυχόν εντάσεων μεταξύ των δύο οικογενειών, συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο οπότε και θα εκδοθεί και η απόφαση του δικαστηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News