default-image

Σφραγίστηκαν δύο καντίνες στα Χανιά

Κρήτη
Σφραγίστηκαν δύο καντίνες στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουκέτο σε δύο καντίνες στις παραλίες των Αγίων Αποστόλων και της Χρυσής Ακτής έβαλε ο δήμος Χανίων. Η σφράγιση των καντινών έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού και της αστυνομίας, με το δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα δηλώνει ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την επαναλειτουργία τους.

Στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για δύο καντίνες που λειτουργούν στις παραλίες των Αγίων Αποστόλων και της Χρυσής Ακτής προχώρησε σήμερα ο δήμος Χανίων μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι καντίνες σφραγίστηκαν νωρίς το πρωί παρουσία δικαστικού λειτουργού, της αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες το θέμα της νόμιμης λειτουργίας των καντινών είχε ταράξει τα νερά στη δημοτική ομάδα κ. Τάσου Βάμβουκα και ήταν και η αφορμή της παραίτησης του στενού του συνεργάτη, αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Βλαχάκη.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας άφησε αιχμές κατά του παραιτηθέντα αντιδημάρχου σημειώνοντας πως «η σημερινή διαδικασία θα είναι γίνει νωρίτερα, αν υπήρχαν εξ αρχής οι σωστοί χειρισμοί».

Μάλιστα έκανε λόγο για μια κίνηση η οποία δικαιώνει τον ίδιο προσωπικά και το δημοτικό συμβούλιο.

«Αποδείξαμε πως όταν οι ενέργειες είναι αποφασιστικές, μεθοδικές και νόμιμες έχουμε γρήγορα τα αποτελέσματα που επιθυμούμε που είναι η διασφάλιση της δημοτικής μας περιουσίας και μάλιστα χωρίς περιττό θόρυβο» υπογράμμισε ο κ. Βάμβουκας.

Αύριο αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή της δημοτικής αρχής των Χανίων για το θέμα των καντινών ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 152 ,προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Στόχος του δήμου είναι η επαναλειτουργία των καντινών με βάση τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News