Χανιά

Κυκλοφοριακό κομφούζιο σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους των Χανίων

Κλειστή παρέμεινε από νωρίς το πρωί έως και - περίπου - τις 9 το βράδυ της Κυριακής η οδός Κυδωνίας στα Χανιά προκειμένου να γίνουν εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα.

Πρόκειται ωστόσο για παρεμβάσεις που βελτιώνουν μερικώς την κακή κατάσταση του οδοστρώματος σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ σύμφωνα με τη δημοτική αρχή θα υπάρξει και νέα εργολαβία τον επόμενο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΧ κ. Κώστα Στεριάννη, «η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων προχώρησε σε τμηματικές παρεμβάσεις από την πάγια εργολαβία που αφορά στα ασφαλτικά, ύψους 485.000 ευρώ. Το κόστος της πλήρους αποκατάστασης μπορεί να φτάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Χανίων και οι υπηρεσίες του πραγματοποιούν βελτιωτικές εργασίες στην οδό Κυδωνίας, που αποτελεί μια από τις βασικές εισόδους της πόλης από τις δυτικές περιοχές. Η προηγούμενη εργολαβία ήταν πριν από περίπου δέκα χρόνια. Ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. αποδίδει τη γρήγορη φθορά του ασφαλτοτάπητα αφενός σε κακοτεχνίες και αφ εταίρου στην υποχώρηση παλιών πετρόχτιστων αγωγών του δικτύου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Σε πρώτη φάση, αποκαταστάθηκε ο ασφαλτοτάπητας από το ύψος του ΚΤΕΛ μέχρι τη συμβολή της οδού Κυδωνίας με την οδό Κισάμου. Τις εργασίες αποκατάστασης επιθεώρησε το πρωί ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ο οποίος εξήγησε ότι «το υπόλοιπο τμήμα της οδού Κυδωνίας , από το ΚΤΕΛ μέχρι το Δημαρχείο, θα αποκατασταθεί τον προσεχή Νοέμβριο». Οι εργασίες κρίνονταν ως απολύτως αναγκαίες με δεδομένο ότι σε πολλά σημεία η φθορά του οδοστρώματος ήταν τέτοια που εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών μοτοσικλετών.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών και τις ώρες αιχμής, παρατηρήθηκε μποτιλιάρισμα στην οδό Μάρκου Μπότσαρη αλλά και στις οδούς Αναγνώστου Γογονή και Σαριδαντώνη μέσω των οποίων διοχετευόταν η κυκλοφορία των οχημάτων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Σχόλια