Χανιά

Παραλίγο να πνιγούν ανήλικες - Τις έσωσε ο ναυαγοσώστης

Αψήφησαν την κόκκινη σημαία στα Φαλάσαρνα όμως χάρη στην άμεση κινητοποίηση του ναυαγοσώστη, κατάφεραν να σωθούν.

Παραλίγο να πνιγούν δύο νεαρές κοπέλες στα Φαλάσαρνα, αφού αψήφησαν τους δυνατούς ανέμους και την κόκκινη σημαία που είχε βάλει ο ναυαγοσώστης με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Σύμφωνα με τον Τάσο Τριγάζη, ναυαγοσώστη που δουλεύει στην παραλία από την 1η Ιουνίου, πρόκειται για δύο ανήλικες αλλοδαπές τις οποίες παρέσυρε το ρεύμα της θάλασσας σήμερα το πρωί:

«Τους είχα πει να μην μπουν στη θάλασσα. Είχαν μπει περίπου μέχρι το γόνατο όταν η μία από τις δύο παρασύρθηκε από τα κύματα. Η δεύτερη στην προσπάθειά της να σώσει την άλλη κοπέλα, παρασύρθηκε και η ίδια. Πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν βοήθεια» αναφέρει στο neakriti.gr ο κ. Τριγάζης.

«Έβγαλα στη στεριά πρώτα τη νεαρή που ήταν κοντά μου και στη συνέχεια ξαναμπήκα για να βγάλω τη δεύτερη η οποία ήταν πολύ εξαντλημένη και παραλίγο να πνιγεί» συνεχίζει ο ναυαγοσώστης.

Όμως τέλος καλό όλα καλά όπως διευκρινίζει ο ίδιος, αφού καμία από τις δύο δεν έχασε τις αισθήσεις της, φυσικά χάρη στην άμεση επέμβαση του ναυαγοσώστη. Όπως αναφέρει ο κ. Τριγάζης, η δεύτερη κοπέλα που τα ρεύματα την είχαν τραβήξει βαθιά στη θάλασσα, ήταν εξαντλημένη όμως δε χρειάστηκε καμία από τις δύο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας· η κατάστασή τους δεν ενέπνεε ανησυχία.

Ο κ. Τριγάζης που δουλεύει για πρώτη φορά σε παραλία της Κρήτης, καθώς δεν είναι Κρητικός, αναφέρει πως είναι από τις πιο καλές παραλίες που έχει δουλέψει -αυτή στα Φαλάσαρνα-, όμως σήμερα αναγκάστηκε να βάλει κόκκινη σημαία τόσο στον πύργο του όσο και κοντά στη θάλασσα προκειμένου να μην μπει κάποιος να κολυμπήσει:

«Είναι η πρώτη φορά αυτό τον Ιούνιο που φυσάει δυτικός άνεμος και ως εκ τούτου, πρώτη φορά χρειάστηκε να βάλουμε κόκκινη σημαία. Όλη την ώρα σφυρίζουμε για να βγουν οι λουόμενοι από τη θάλασσα, όμως κάποιοι δεν ακούν» αναφέρει ο ναυαγοσώστης.

Σε κάθε περίπτωση, κυρίως όταν οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν, καλό είναι να μένουμε μακριά από τη θάλασσα η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια