default-image

Θ. Παφίλης: Ορμητήριο δολοφόνων η βάση της Σούδας

Χανιά
Θ. Παφίλης: Ορμητήριο δολοφόνων η βάση της Σούδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για άκρως επικίνδυνη κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο από την οποία απειλείται η Κρήτη λόγω των Αμερικανονατοϊκών Βάσεων, μίλησε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ.Θανάσης Παφίλης επισκεπτόμενος χθες τα Χανιά.

Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Παφίλης εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση των διεκδικήσεων της Τουρκίας, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι στηρίζει τα πολεμικά σχέδια των μεγάλων δυνάμεων, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν θα συναινέσει στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, που σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί και τον κύριο στόχο των διαβουλεύσεων.

Ο κ. Παφίλης χαρακτήρισε την Αμερικανική ευκολία της Σούδας ως ορμητήριο δολοφόνων, επισημαίνοντας ότι όχι απλά παραμένει, αλλά μετά τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, επεκτείνεται και αναβαθμίζεται.

Όπως υπογράμμισε, «επειδή η Βάση της Σούδας είναι από τις σπουδαιότερες που υπάρχουν ,σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου θα πρέπει να γνωρίζει ο λαός ότι η Κρήτη θα είναι από τους μεγαλύτερους στόχους πυραύλων και άλλων σύγχρονων πολεμικών όπλων. Ο λαός θα κληθεί να πληρώσει με το αίμα του τα σχέδια που εξυφαίνονται στην περιοχή από τους ιμπεριαλιστές και στα οποία συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υποστήριξε ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη δεδομένου ότι εκδηλώνονται όπως είπε τεράστιοι ανταγωνισμοί μεγάλων δυνάμεων. «Ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν γίνονται ούτε για τη δημοκρατία, ούτε για την ασφάλεια, αλλά για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς της ενέργειας και το γεωστρατηγικό έλεγχο» σημείωσε. 

Το στέλεχος του ΚΚΕ χαρακτήρισε ψευδείς τις καθησυχαστικές αναφορές της κυβέρνησης περί αλλαγής της στάσης της Τουρκίας μετά τη διενέργεια εκλογών και τη σταθεροποίηση του Ερντογάν.

«Εμείς θεωρούμε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η Τουρκία κλιμακώνει σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα την επιθετικότητα και τις διεκδικήσεις της. Ποιοτικά έχουμε κάτι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το γεγονός ότι έχει θέσει θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης και έχει κλιμακώσει τις διεκδικήσεις της λέγοντας ότι δεκαοκτώ νησιά είναι δικά της».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στα γεωπολιτικά και τις έρευνες για τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης ο κ. Θανάσης Παφίλης μίλησε για αποκλειστική ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου.

«Δεν συναινούμε στην ένταξη της ΠΓΔΜ σε έναν δολοφονικό οργανισμό»

Για την ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα συναινέσει στην ένταξη της σε έναν δολοφονικό όπως είπε οργανισμό.

«Η πρεμούρα της κυβέρνησης ,παρά το αντίθετο που ισχυρίζεται, για να λύσει το θέμα αυτό σχετίζεται με την ένταξη  της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.».

Ο κ. Παφίλης επεσήμανε ότι είναι μύθος και κοροϊδία ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια. Κατήγγειλε τέλος τη Χρυσή Αυγή για τις φιλογερμανικές θέσεις της χαρακτηρίζοντας την ως την αιχμή του δόρατος του συστήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News