Σκοπιανό: Και στην Κρήτη συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Ελλάδα
Σκοπιανό: Και στην Κρήτη συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανέτοιμοι δηλώνουν οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» για τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα, μεταξύ των 21 πόλεων και η πόλη των Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι 21 (μέχρι στιγμής) πόλεις, που οργανώνουν συλλαλητήρια για το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Πατσίκα, μέλος της επιτροπής, τα μηνύματα για συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη πολύ θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πλατείες θα κατακλυστούν από πολίτες. Σημείωσε ότι η παράλληλη διεξαγωγή συγκεντρώσεων είναι ένα εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο καθώς απαιτεί τη συνεργασία πολλών φορέων. Έκανε λόγο δε, για τον τρίτο ξεσηκωμό των Μακεδόνων αλλά και όλων των Ελλήνων, σημειώνοντας ότι ο λαός είναι έτοιμος και δεν χρειάζεται πολλά για να κατέβει στο δρόμο.

Σημειώνεται ότι τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων στηρίζουν και οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας, παράλληλα με τις δημοτικές Αρχές αρκετών μακεδονικών πόλεων καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτά.

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων.

Το ακριβές σημείο που θα συγκεντρωθούν οι πολίτες σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα φροντίζουν σε κάθε ανακοίνωσή τους να τονίζουν ότι στις 13 συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις της Μακεδονίας δεν υπάρχει χώρος για ακραία στοιχεία και συμπεριφορές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News