Εφυγαν από την Κρήτη 42 από τους μετανάστες, τι θα γίνει με τους υπόλοιπους

Κρήτη
Εφυγαν από την Κρήτη 42 από τους μετανάστες, τι θα γίνει με τους υπόλοιπους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον Πειραιά αναχώρησαν οι 42 από τους 69 μετανάστες οι οποίοι και είχαν φιλοξενηθεί για 3 μέρες από το Δήμο Χανίων , στο Κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι.

Αναλυτικότερα, το βράδυ της Παρασκευής αναχώρησαν με το πλοίο της γραμμής απο Σούδα για Πειραιά, οικογένειες αλλά και γυναικόπαιδα, που είχαν πάρει άδεια προσωρινής παραμονής στην χώρα, όπως προβλέπεται απο την νομοθεσία.

Το κόστος για το ταξίδι καλύφθηκε απο τον Δήμο Χανίων, ο οποίος είχε αναλάβει και την διαμονή τους στον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι. Εκεί εξακολουθούν να φιλοξενούνται οι υπόλοιποι 27 μετανάστες, υπό την παρουσία αστυνομικών αρχών και αναμένεται να αναχωρήσουν τις επόμενες μέρες, για να φιλοξενηθούν σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Η οδύσσεια των 69 μεταναστών που ταξίδευαν επί πέντε μέρες με ιστιοφόρο και τελικό προορισμό χώρα της Ευρώπης, είχε… κατάληξη τελικά την περασμένη Τρίτη, στο λιμάνι της Κισάμου μετά από επιχείρηση διάσωσης , δεκαέξι παιδιών, έντεκα γυναικών και 42 αντρών.

Δήλωση Δημάρχου Χανίων

“Αναχώρησαν για τον Πειραιά οι 42 από τους 69 μετανάστες, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν για τρεις ημέρες από τον Δήμο Χανίων, στο Κλειστό Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι. Οι υπόλοιποι θα αναχωρήσουν τις επόμενες μέρες, για να φιλοξενηθούν σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Ο Δήμος Χανίων ανταποκρίθηκε για μία ακόμα φορά άμεσα στην ανθρωπιστική και όχι τυπική του υποχρέωση, ενεργώντας για όλο το Νομό Χανίων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης για την παραχώρηση του χώρου, το Λιμενικό, την Ελληνική Αστυνομία, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς του Κόσμου, το Κοινωνικό Ιατρείο και το Χαμόγελο του Παιδιού, για την άψογη συνεργασία με την αρμόδια Αντιδήμαρχο και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, η οποία επιφορτίστηκε με όλες τις ενέργειες για την αξιοπρεπή φιλοξενία αυτών των ανθρώπων”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News