Σε κτίριο - ερείπιο, χωρίς νερό και ρεύμα οι 69 μετανάστες

Χανιά
Σε κτίριο - ερείπιο, χωρίς νερό και ρεύμα οι 69 μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εγκαταλελειμμένο κλειστό κολυμβητήριο Χανίων στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου φιλοξενούνται για δεύτερη μέρα οι 69 μετανάστες που αποβιβάστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο λιμάνι της Κισάμου μετά τη μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τους στα ανοιχτά της Γραμβούσας.

Πρόκειται για  έναν χώρο που δεν διαθέτει τις στοιχειώδεις προδιαγραφές για ανθρώπινη παραμονή και στον οποίο φιλοξενούνται οι μετανάστες.

Με δεδομένη την αδυναμία του δήμου Κισάμου, ο δήμος Χανίων κλήθηκε τελικά να σηκώσει το βάρος της φιλοξενίας τους, επιλέγοντας ως λύση ανάγκης το Κλειστό Κολυμβητήριο στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου.

"Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος. Υποχρεωθήκαμε… Ούτε νερό, ούτε ρεύμα υπάρχει και είναι σε πολλή κακή κατάσταση όσον αφορά στην καθαριότητα" αναφέρει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής Ελευθερία Αλιφιεράκη. 

Με διαδικασίες εξπρές η εγκαταλελειμμένη αθλητική εγκατάσταση καθαρίστηκε ,εξασφαλίστηκε νερό , τοποθετήθηκαν χημικές τουαλέτες και σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης ηλεκτροδοτήθηκε.

Για έλλειψη πολιτικής βούλησης και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ρεύματος με προχειρότητα από τις αρχές των Χανίων κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Κοινωνικό Στέκι Μεταναστών. «Το κτίριο-ερείπιο ήταν η μοναδική λύση που κατάφερε να βρει ο Δήμος Χανίων για να φιλοξενήσει ταλαιπωρημένες οικογένειες και ανθρώπους που έφυγαν από εμπόλεμες ζώνες και θαλασσοδερνόταν για πάνω από 5 ημέρες προκειμένου να φτάσουν σε ένα ασφαλές μέρος» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στο πλευρό των μεταναστών ανάμεσα στους οποίους είναι έντεκα γυναίκες και δεκαέξι παιδιά στέκονται από την πρώτη στιγμή ο Ερυθρός Σταυρός, το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, οι γιατροί του Κόσμου και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Δύο γυναίκες νοσηλεύονται προληπτικά στο νοσοκομείο Χανίων. Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν για άγνωστο πόσο στο Κλειστό Κολυμβητήριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News